Džumhur: Bila je ovo fantastična sedmica!

"Osvojio sam drugu ATP titulu u karijeri. Obje u Rusiji. Bila je ovo odlična sedmica i kraj godine. Trudiću se da u budućnosti budem još bolji, kazao je Džumhur nakon preuzimanja trofeja u Moskvi.

Tenis 23.10.2017 | 12:15
Džumhur: Bila je ovo fantastična sedmica!
Damir Džuhur je u prvoj izjavi nakon osvajanja ATP turnira u Moskvi istakao da je ovo bio fantastična sedmica za njega.

“Osvojio sam drugu ATP titulu u karijeri. Obje u Rusiji. Bila je ovo odlična sedmica i kraj godine. Trudiću se da u budućnosti budem još bolji“, kazao je Džumhur nakon preuzimanja trofeja  Kupa Kremlja u Moskvi.

On je u finalu, rezultatom 2:1 u setovima, savladao Litvanca Ričardasa Berankisa i došao do druge ATP titule u karijeri. Prvu je osvojio prije dvije sedmice u Sankt Peterburgu.



Džumhur poražen u finalu parova! Mirnji i Osvald osvojili su ATP turnir u Moskvi u konkurenciji parova, međutim treba naglasiti da je bosansko-hrvatski par Džumhur-Sančić na teren izašao pod rijetko viđenim okolnostima.

Mirnji i Osvald slavili su pobjedu rezultatom 2:0 u setovima (6:3 i 7:5).

Naime, Džuhur je neposredno pred finale dublova odigrao finale i osvojio Kremlin kup u konkurenciji singla.

Pobjeda, rezultatom 2:1 u setovima, u uzbudljivom meču protiv Litvanca, Ričardasa Berankisa donijela je Džumhuru drugu ATP titulu u karijeri. No, nakon meča uslijedila je ceremonija dodjele pehara, a Džumhur je i nakon toga ostao na terenu da odigra finale u konkurenciji parova.

U takvim okolnostima bili su vidljivi tragovi umora kod popularnog Džumija. Ipak, bila je to odlična sedmica za Džumhura koji će već sutra napraviti skok sa 38. na 31. mjesto na ATP rang listi.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miloš

23.10.2017 10:53

Bravo Damire, nadam se da če mnoga djeca početi trenirati tenis i krenuti tvojim stopama. Puno zdravlja i uspjeha na sledečim turnirima.

ODGOVORITE
Name

dobar teniser

23.10.2017 11:42

Dobar je teniser, ali šupak. Samo će papak vodati sa sobom onu kamenjarku. Lično nisam za mješanje vrsta, neko reče da je srpkinja, volio bih da nije, nego da je Alijina unuka.

ODGOVORITE
Name

Mirza

23.10.2017 18:47

Ti si pravi seljak!!!!! Jebes vjeru.......bitno je da se ljudi slazu i vole......dok bud taki budala ko ti nikad nece biti mira....