Darivanje krvi za spas pacijenata

U okviru slavskih svečanosti povodom obilježavanja krsne slave opštine Ugljevik Svete Petke Paraskeve, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Republika Srpska 21.10.2017 | 15:14
Darivanje krvi za spas pacijenata
Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Rudar" iz Ugljevika tradicionalno i ove godine organizovalo je humanitarnu akciju na koju se odazvalo više od 30 društava iz Republike Srpske i Srbije.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je dobro što svečanosti povodom slave opštine počinju upravo ovom humanitarnom akcijom.

”Želim istaći da kad god se obratimo ovom društvu za pomoć da li za naše građane ili za ljude iz drugih gradova, uvijek su tu da daruju dragocjenu tečnost i zato im se zahvaljujemo na cijelokupnom radu", rekao je Perić.

“I ove godine zahvaljujući velikom odzivu davalaca krvi prikupljeno je 250 doza najdragocenije tečnosti koja će pomoći liječenje najtežih bolesnika u bolnicama širom Republike Srpske”, dodaje potpredsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” iz Ugljevika. 

Najčešći razlog zbog kojeg većina davalaca daruje krv je pomoći onima čije je zdravlje ugroženo, ali i očuvanje sopstvenog zdravlja.

“Krv dati znači nekome spasiti život i to je nešto što čovjek može da daruje od sebe. Naše malo nekome znači mnogo”, kaže protojerej -stavrofor Mićo Pajkanović koji je dobrovoljni davalac krvi.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Rudar" osnovano je 1982. godine u Ugljeviku i jedno je od najvećih i najorganizovanijih društava u Republici Srpskoj koje broji više od 850 članova. Nekoliko godina unazad drže rekord u prikupljanju boca dragocjene tečnosti koja život znači.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar