"Pravda": Ovako više ne može

Zbog vlasti koja se ponovo oglušila o njihove zahtjeve, članovi Udruženja izbjeglica i socijalne pravde “Pravda” Bijeljina održali su protestni skup “Ovako više ne može”.

Republika Srpska 20.10.2017 | 12:57
"Pravda": Ovako više ne može
Iako su uputili 15 zahtjeva svim insancama vlasti radi rješavanja njihovog statusa, niko na njih nije odgovorio ni poslije tri mjeseca, rekao je Dušan Stevanović, predsjednik Udruženja izbjeglih lica “Pravda”.

"Među gorućim pitanjima je pod hitna pomoć boračkoj populaciji jer je sramota da demobilisani nezaposleni borci žive od 65 maraka. Da su im nerješena imovinska i pravna pitanja, da nemaju zaposlenje i zdravstveno osiguranje", kaže Stevanović.

General Vojske Republike Srpske u penziji Pero Mlađenović ističe da je veliko nepoštovanje vlasti prema borcima koji imaju skoro nikakva primanja.



"Danas borac mora da radi teške poslove za dnevnicu od 30 maraka da bi prikupio sredstva za golu egzistenciju svoje porodice. Potrebno je povesti računa o porodicama poginulih boraca jer su oni su dali svoje najmilije za stvaranje Republike Srpske", kaže Mlađenović. 

"Izbjegla i raseljena lica su na ivici egzistencije jer o njima niko ne vodi računa", istakla je Novka Mirić, član Udruženja "Pravda".

"Ulaze u Narodnu skupštinu, najveće tijelo Republike Srpske, i ruše ga, a mi smo stvaraoci Republike Srpske i mi ne damo te institucije. Želimo da ova vlast ode jer oni nisu dostojni da predstavljaju ovaj napaćeni narod", rekla je Mirićeva. 

"Nemamo drugo rješenje nego da se obratimo vlastima Republike Srbije i učinićemo sve da napravimo veliki protest u Beogradu", poručeno je iz Udruženja "Pravda".

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Neko iz mase

20.10.2017 11:13

Samo naprijed, niko vam ne brani. Ovo je demokratska zemlja.

ODGOVORITE
Name

Aa

20.10.2017 11:55

Manite se ovih šupljih priča par pojedinaca, ono ruši nepravdu postupak onog doktora iz Zvornika, ono je hrabrost,

Name

Parizer

20.10.2017 11:58

Ti si vjerovatno iz mase g****a kad sa takvim cinizmom komentarišeš egzistencijalne probleme porodica koje su se najviše žrtvovale da bi ti i tebi slični sjedili u miru za j*****m tastaturom. Još si ti i najmanji problem pored tvojih idola koji pokradoše sve za šta je neko poginuo.

Name

Re parizer

22.10.2017 07:46

Sreca pa vas ima samo 15%

Name

Re Re Parizer

23.10.2017 06:54

Naravno da je sreca za vas, nemate ni pameti ni sposobnosti pa vas mora sreca sluziti. 15% nas gleda sa strane kako 1% lopova manipulise sa vas 84% koji ste realno stado ovaca. Jesi shvatio? Znas da saberes ovo? Mama ti je objasnila sta je ovca?

Name

ISTOK

20.10.2017 12:08

Ova vlast je ucinila da ljudi sa ovih terena bijeze jer osjecaju nesigurnost za svoju egzistenciju goru nego 1992. godine . Dok dio ugrozenh od strane vlasti bjeze veliki dio ne moze da priusti ni kartu za autobus do susjednog grada.OVA PORUKA JE NAMJENJENA NJIMA. Ucinite sve da osporite ovakvu vladavinu na ovim prostorima . Ucinite sve da se ovi koji od ovakve pljacke imaju ucine jednako pa i vise nesigurnim nego sto ste Vi. Ne dozvolite ima da nastave sa pljackom Vas i Vasih nablizih . Ne dozvolite da vas protjeraju sa vjekovnih ognjista.Podignite glas , a ako se plasite podignite motku.Presretnite prvog predstavnika vlasti koji vam je nagodan , Otvoreno mu recite da njega smatrate odgovornim za ovo stanje za svoj polozaj i za svoju patnju. Osporite njegovo pravo da takvu vlast nad vama provodi ,Takvu vlast koja vas pljacka a sama raskalasno zivi i bahati se svojim novcima od vas opljackanim te vam poniznost utjeruju svojim dobro placenim KEROVIMA, koji su spremni na komandru baje bilo koga premlatiti , kazniti toboze po nekom zakonu pa i u krajnjoj liniji ubiti. DOLE KORUMPIRANA VLAST SA SNSD-om na celu. Opirite se , Pokazite gradjansku neposlusnost , Ucinite sve da njihovi sudovi i policija ne mogu da nad vama provode nasilje.

ODGOVORITE
Name

Zeki Press

20.10.2017 12:10

Tri mjeseca cekati na odgovor je malo. Ja cekam deset godina pa nista. Reformska agenda je tih i postepen proces, lagano mic po mic do totalnog potapanja. Fakticki se trudimo, ali problem je golem kao pred skuspstinu NS-a.

ODGOVORITE