Kuzmiću stradalo koljeno, u suzama napustio teren!

Srpski košarkaš Ognjen Kuzmić povredio je koleno na gostovanju Real Madrida kod CSKA.

Košarka 20.10.2017 | 09:30
Kuzmiću stradalo koljeno, u suzama napustio teren!
Kuzmić je morao da napusti teren u drugom periodu posle duela sa Otelom Hanterom.

Visoki centar se odmah počeo previjati od bolova, a parket je napustio u suzama.

Kuzmić je proteklog leta pojačao Real posle sjajnih igara u dresu Crvene zvezde. Tokom karijere je nastupao jošza Borac iz Banjaluke, Čelik, Unikahu, Panatinaikos, a igrao je i u NBA ligi za Golden Stejt Voriorse. 

U međuvremenu je postao reprezentativac Srbije i proteklog leta osvojio srebrnu medalju na Evrobasketu u Turskoj. 

S obzirom na način povrede i bol koji je bio očigledan kod Kuzmića, moguće je da su mu stradali ligamenti, zbog čega bi mogao da pauzira i šest meseci. 

Real je zbog te povrede još pre nekoliko meseci ostao bez svog najboljeg igrača Serhija Ljulja.

Gledali smo ovih dana potresne scene iz NBA dvorana, gde su Gordon Hejvord i Džeremi Lin već u prvim mečevima nove sezone doživeli povrede koje će ih odvojiti od košarke na duži period, možda i do narednog leta.

Sada strepimo da je istu sudbinu doživeo reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić, koji se povredio u 14. minutu derbi utakmice 2. kola Evrolige između Real Madrida i CSKA.

Centar "kraljevskog" kluba napadao je sa niskog posta, čuvao ga je Otelo Hanter i tom prilikom je došlo do sudara kolenima. Preciznije, Hanter je nehotice udario Kuzmića u predelu kolena.

Srpski gorostas istog časa je pao na parket, dole je proveo par minuta i zatim uz pomoć medicinskog osoblja seo u stolicu kojom je odvezen u svlačionicu.

"Veliki Kuz" tom prilikom je i zaplakao, što dodatno navodi na pesimizam. Jer, sportista sam najbolje zna kada mu se desi nešto loše... Nadajmo se da ipak nije tako.

Da situacija postane još gora po Real i trenera Pabla Lasa, u drugom poluvremenu je iz igre "ispao" i Entoni Rendolf, nakon udarca u rame.

Kada se tim povredama doda odsustvo Treja Tompkinsa, koji nije bio u kombinaciji za ovu utakmicu, jasno je da bi unutrašnja linija "kraljevića" mogla da bude desetkovana u narednom periodu. Lasu od seniora ostaju na raspolaganju samo Gustavo Ajon i veteran Felipe Rejes.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar