LE: Partizan se ispromašivao u finišu - bod u Elbasanu!

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Skenderbegom bez golova u Elbasanu, u trećem kolu Grupe B Lige Evrope.  Crno-beli odigrali nerešeno sa domaćim Skenderbegom, koga će kroz 14 dana morati da pobede ako žele da "prezime" u Evropi. Najbolje šanse propuštene u samom finišu.  Prečka, stativa i Skenderbegov trominutni horor! Za evropsko proleće moraće Partizan da nauči da da gol! Bez golova u Elbasanu. . .

Fudbal 19.10.2017 | 23:20
LE: Partizan se ispromašivao u finišu - bod u Elbasanu!
Crno-beli nisu blistali u Albaniji, mučili su se da konkretno zaprete rivalu tokom većeg dela meča, često bili i u podređenoj situaciji, strepeli u svom kaznenom, ali su na kraju imali tri sjajne prilike za pobedu.

Dva minuta pre kraja Sejduba Suma je imao zicer na pet metara od gola, posle kombinacije Ilića i Miletića na levoj strani, ispred njega je bio samo golman Skenderbega koji uspeva da odbrani šut.

Minut kasnije Tošić sjajno šutira iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, lopta je išla pod prečku, ali opet blista Šehi i spasava svoj gol. Loptu izbacuje u korner koji donosi novu šansu crno-belima.

Nakon centaršuta iz ugla Nemanja R. Miletić sjajno skače na drugoj stativi i šutira glavom, ali na žalost navijača srpskog šampiona pogađa samo stativu.

Partizan je propustio šansu da iskoristi remi Dinamoa i Jang Bojsa 2:2 u Kijevu, pa je situacija na tabeli ostala ista – Ukrajinci imaju sedam, Švajcarci tri, a Srbi i Albanci po dva boda.

Srpski šampion i u sledećem kolu igra sa Skenderbegom, dočekuje albanski tim u Humskoj 2. novembra.

Drugo gostovanje u grupnoj fazi Lige Evrope i drugi remi prvaka Srbije!

Skenderbeg - Partizan 0:0 na "Elbasan areni", u meču 3. kola grupe B.

To je rezultat koji uz remi Dinama i Jang Bojsa u Kijevu, znači da se na tabeli nije ništa promenilo u odnosu na situaciju pre ovih utakmica. Ukrajinski tim je sačuvao prvo mesto i veliku bodovnu zalihu, dok svi ostali manje-više ravnopravno konkurišu za drugu poziciju.

Partizanov adut je što će u preostala tri kola biti domaćin direktnim konkurentima. Ako bi u Humskoj 1 "pali" i Skenderbeg 2. novembra i Jang Bojs tri nedelje kasnije, to bi vrlo verovatno bilo dovoljno za plasman u 1/16 finala.

Malo za jedne, malo za druge. Kako su igrali većim delom meča pitanje je da li su i po bod zaslužili, iako je domaćin gajio nadu da će na svom terenu uzeti tri, a gost da će papirnatu prednost nad timom iz četvrtog šešira valorizovati već u prvom odmeravanju snaga. Na kraju, u sudaru srpskog prvaka i lidera albanskog prvenstva po mrva za oba. Nedovoljno da ih zasiti: Skenderbeg - Partizan 0:0, mada bi beogradski crno-beli morali da žale za tri veoma dobre šanse iz poslednjih trenutaka meča.

Prvo je, naime, Sejduba Suma izleteo sam pred golmana Skenderbega, ali je presporo reagovao, pa je Orges Šehi uspeo da ukroti taj udarac. Jedinica albanskog tima istakla se ubrzo potom i posle slobodnog udarca za crno-bele kada je šut Zorana Tošića uz pomoć prečke sproveo u korner, da bi odmah nakon toga iNemanja R. Miletić uzdrmao okvir gola. Tada samo stativu. Šteta, posebno zbog toga što se u tom finišu videlo da je Partizan bolji tim i da je mogao i morao da malo otvorenije krene na rivala.

Ovako, duel u Elbasanu bio je ispod proseka za nivo Lige Evrope, pa će takmaci u Grupi B morati pošteno da zapnu u nastavku takmičenja da bi došli u poziciju da planiraju zimu pod kapom UEFA, jer su toj fazi, trenutno, bliži Dinamo i Jang Bojs, uprkos remiju u Kijevu.

Partizanovi fudbaleri večeras su nosili crno-bele dresove, ali im je igra u prvom poluvremenu bila čisto sivilo. Niz pogrešnih dodavanja, neodlučnosti da se krene napred i potpuno odsustvo kreacije možda mogu da se podvedu pod loš dan, međutim, manjak borbenosti - a na tom polju je odskočio samo Everton Luiz, pošto je i taktički i trkački svoj deo posla odradio besprekorno - sugerisali su da štošta ne štima u timu od koga se očekivalo da pokaže sav svoj potencijal.

Posebno se to odnosi na dugo najavljivan i u očima Grobara priželjkivan triling ispred sjajnog Brazilca, Tošić - Suma - Janković, pošto za 45 minuta nisu izveli nijednu iole smislenu akciju kojom bi ugrozili Ogreša Šehija. Ne samo što su dejstvovali daleko od protivničkog kaznenog prostora, nego su i u retkim situacijama kad bi u njega zagazili bili usamljeni.

Golman Skenderbega, ruku na srce, imao je dve intervencije posle udaraca da distanceMiroslava Vulićevića i Leandrea Tavambe u uvodu meča, ali za nijansu opasniji su bili ataci domaćina. Ni oni nisu uspeli da ugroze Vladimira Stojkovića pošto je MilanMitrović u 24. minutu autoritativno pokazao Segunu Adeniju da još mora da uči kako bi bio jak u završnici, mada je štoper koji je priliku dobio umesto Bojana Ostojića u toj akciji "zakrpio" propust u režiji kolege mu Nemanje R. Miletića, pet sekundi ranije.

Sve ostalo bilo je mučenje lopte između dva šesnaesterca, fudbal "na palac", kao na engleskim stadionima 80-ih godina. Sve do tog ludog finiša.

Posle saveta Miroslava Đukića u pauzi, Partizan jeste zaigrao za nijansu tečnije, bilo je nekoliko akcija koje su zamirisale na gol vredan pobede, ali nije bilo čoveka spremnog da se uvuče u odoru junaka. Posebno to nije bio Leandre Tavamba, pošto je u 62. minutu najbolju akciju saigrača, kad je Suma "izbacio" Jankovića, a ovaj "zavrnuo" ne peterac završio onako kako centarfor ne sme. Smušeno.

Ništa bolje, ni odlučnije nisu bile ni Tavambine kolege po poziciji u dresu Skenderbega. Ali Soa je u 52. minutu izblokirao Mitrović i tako zaustavio opasnu kontru Albanaca, proisteklu posle izgubljne lopte Vulićevića, da bi snažnog špica iz Gambije malo kasnije zaustavio i Nemanja R. Miletić.

Kad se tome doda obezbeđenje u liku igrača utakmice, Evertona Luiza, postaje jasno zašto Partizan nije primio gol. Zabrinjavajuće je što ga u meču ovakvog tipa nije dao. Za dve sedmice u Beogradu će morati.

Inače...

LIGA EVROPE, GRUPA B, TREĆE KOLO

SKENDERBEG - PARTIZAN 0:0

Elbasan
Stadion: Elbasan arena
Gledalaca: 8.000
Sudija: Danijel Stefanski (Poljska)
Žuti kartoni: Ljiljaj, Jašanica (Skenderbeg), Tavamba (Partizan)

SKENDERBEG: Šehi - Vanjeli, Radaš (od 33. Aljiti), Jašanica, Mici - Muzaka, Ljjiljaj, Dita (od 80. Škodra) - Taku, Adenjij, Sou. Trener: Ilir Daja.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić - Everton, Jevtović - Tošić, Suma, Janković - Tavamba. Trener: Miroslav Đukić.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar