Najlošiji period Simeoneove ere!

Samo 14 golova na 11 utakmica! Loša efikasnost ključni razlog za loše partije Jorgandžija u ovoj sezoni.

Fudbal 21.10.2017 | 21:00
Najlošiji period Simeoneove ere!
Atletikov osnovni problem u ovoj sezoni – golovi! Šansi ima, nekada više, nekada manje, ali nema i golova. U toku je definitivno najlošiji period Simeoneove ere, s obzirom da su Jorgandžije postigle samo 14 golova na prvih 11 utakmica u sezoni, što je najmanje od sezone 2012/2013. kada je legendarni Čolo prvi put od početka sezone vodio tim.

Atletiko je posebno razočarao u Ligi šampiona, gde je u grupi sa Čelsijem, Romom i Karabagom nakon tri odigrana kola postigao samo jedan gol, dok ih je u Primeri dao 13, po čemu se nalazi na sedmom mestu. Protekle večeri dogodio se razočaravajući remi u Bakuu sa Karabagom (0:0).
„Ja verujem u ove igrače i mislim da su u stanju da promene situaciju u grupi. Moramo da poboljšamo realizaciju. Nerešeni rezultati se događaju. Nismo izgubili, ali nismo postigli gol iako smo igrali dobro. Imali smo dovoljno šansi da to učinimo. Još uvek imamo tri utakmice da se kvalifikujemo i borimo se do kraja“, rekao je Simeone.

Prošle sezone na istom broju mečeva Jorgandžije su postigle čak 24 gola, a u sezoni 2015/16 ukupno 18. Najbolji start izabranici Čola Simeonea imali su u sezoni 2013/2014. kada su postigli 26 golova, dok su u sezoni 2014/2015. postigli 22 gola na 11 mečeva. U sezoni 2012/2013. predvođeni Falkaom i Dijegom Kostom Madriđani su postigli 25 golova na uvodnih 11 mečeva.

Madriđani imaju još dovoljno vremana da poprave situaciju, ali moraju pod hitno da počnu da pobeđuju. Situacija bi mogla da postane alarmantna i u Primeri, gde zaostaju šest bodova za vodećom Barselonom, a već je prilično nezahvalna u Ligi šampiona, gde nemaju pravo na grešku u narednoj utakmici sa Karabagom, a onda ih očekuju dve odlučujuće utakmice sa Romom u Madridu i Čelsijem u Londonu. U svakom slučaju,Simeoneov tim još uvek sve čvrsto drži u svojim rukama.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar