LE: Zvezdi falilo malo, Arsenal "izvukao" pobjedu!

Zvezda namučila Čeha, Arsenal slavio! Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Arsenala 1:0 (0:0), u derbiju trećeg kola Grupe H Lige Evrope.  Malo sreće, iskustva i smirenosti - to je nedostajalo Crvenoj zvezdi koja je dobar deo susreta sa Arsenalom bila egal, u jednom delu čak i bolja, sve do 85. minuta kada je Žiru iskoristio isključenje Milana Rodića.  Spavao čitav meč, a onda majstorijom srušio Zvezdin san: Žiru odneo sva tri boda s Marakane! Snažni Francuz odlično reagovao i iskoristio drugu veliku priliku Arsenala na utakmici. Domaćinu ostaje žal za jednom bodom, koji je apsolutno zaslužio.

Fudbal 19.10.2017 | 21:10
LE: Zvezdi falilo malo, Arsenal "izvukao" pobjedu!
Crveno-beli su odigrali odlično protiv kombinovanog tima "tobdžija", imali nekoliko sjajnih gol šansi, dva puta je Petr Čeh spasavao Arsenal, a jednom i prečka.

Međutim, pet minuta pre kraja Olivije Žiru postiže fantastičan pogodak nakon sjajne akcije kratkim pasovima Vilšira i Volkota, a pet minuta pošto je Milan Rodić preoštro isključen zbog drugog žutog kartona.

Arsenal se trećom pobedom u nizu učvrstio na prvom mestu na tabeli, dok Zvezda deli drugu poziciju sa BATE, koji je takođe minimalnim rezultatom nadigrao Keln u Borisovu.

Posle opreznog "otvaranja" utakmice Arsenal prvi stvara gol šansu, Volkot je imao zicer u 15. minutu na 6-7 metara od gola, ali Borjan sjajno reaguje nogom.

Gosti su kontrolisali loptu, ali su crveno-beli opasno pretili iz kontranapada. Većina ih je išla preko Srnića i Radonjića uz podršku Boaćija, ali su igrači Zvezde bili loši u završnici akcija.

Ipak, sredinom prvog poluvremena Zvezda u roku od pet minuta stiže do dve gol šanse, prvo Boaći pogađa prečku nakon što se lopta posle njegovog šuta glavom odbila o zemlju i prevarila Čeha, a potom iskusni golman fantastično reaguje nakon snažnog šuta Radonjića sa 5-6 metara.

Zvezda je bila konkretnija u prvoj polovini drugog dela meča, u 52. minutu Stojković kreira novu šansu odličnim centaršutem na visinu penala, Krstičić je šutirao glavom u trku, ali Čeh hvata živu loptu.

Dva minuta kasnije sjajnu priliku imao je i Srnić, posle kiksa Elnenija se stuštio ka golu, nije video usamljene saigrače kako utrčavaju u sredinu, šutirao je snažno, ali opet Čeh.

Usledio je 20 monotonih minuta, fudbaleri dva tima su potpuno umrtvili igru čestim greškama i faulovima u sredini terena. Međutim, tu monotoniju potpuno je pokvario jedan duel Rodića i Kokelana.

Bek Zvezde je bio malo jači u skoku, Francuz pada kao pokošen, a sudija Bastijan bez razmišljanja pokazuje žuti karton, drugi za igrača Zvezde.

To je "pokosilo" crveno-bele koji nisu ni stigli da se oporave od šoka kad je usledio gol Arsenala. Fantastično su kombinovali u kaznenom prostoru Volkot i Vilšir, razmenili nekoliko kratkih pasova, na kraju lopta stiže u sredinu peterca do Žirua koji fantastično reaguje, okrenut leđima uspeva da šutira preko glave i loptu pošalje u gornji levi ugao.

Igrači Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u grupnoj fazi Lige Evrope, i prvi pred domaćim navijačima, ali daleko od toga da će teren stadiona "Rajko Mitić", sa čijih je tribina "grmelo" više od dva sata, napustiti pognute glave...

Izabranici Vladana Milojevića odigrali su odličan meč protiv Arsenala, bili egal sa premijerligašem, u jednom delu susreta čak i bolji, ali su na kraju platili "danak neiskustvu".

Milan Rodić je na deset minuta do kraja dobio neoprezan drugi žuti karton, što je bio signal za Arsenal da "napadnu što jače", pa je fenomenalnu akciju "stare garde", inače kombinovanog sastava koji je Arsen Venger izveo ove večeri, Vilšira, Volkota i Žirua završio Francuz - "škorpionom" u mreži odličnog Milana Borjana.

Najbolje šanse na meču ipak imala je Crvena zvezda koja je preko Ričmonda Boaćija, Nemanje Radonjića, Slavoljuba Srnića i Nenada Krstičića više puta zapretila Petru Čehu, ali je on bio nesavladiv.

Utisak je da je Zvezda zaslužila više od onoga što je semafor na "Marakani" pokazivao po završetku susreta, ali biće ovo veliko iskustvo za igrače Vladana Milojevića.

CRVENA ZVEZDA - ARSENAL 0:1 (0:0)

Zvezda nije nadigrana, ali je ostala bez sva tri boda protiv podmlađenog Arsenala. Ekipa Arsena Vengera savladala je Crvenu zvezdu na stadionu "Rajko Mitić" zahvaljujući efektnom golu Olivijea Žirua, koji sjajno reagovao posle dobre kombinacije Džeka Vilšira i Tija Volkota i u 85. minutu i postavio konačan rezultat utakmice (0:1).

Poraz je izuzetno bolan za izabranike Vladana Milojevića, koji su bili potpuno ravnopravan, u pojedinim trenucima i značajno bolji rival na terenu, ali Arsenal je uspeo da iskoristi svoju drugu veliku priliku i pad igre domaćina nakon isključenja Rodića. Levi bek crveno-belih je isključen 10 minuta pre kraja utakmice nakon što je nesmotreno udario laktom protivničkog igrača, a sudija Bastijen ga je poslao u svlačionicu.

Situacija u grupi H se sada dodatno zakomplikovala. Arsenal se izdvojio sa devet bodova, dok Crvena zvezda i BATE Borisov imaju po jedan.

Visokim presingom je Zvezda napala Arsenal, baš kao i sve prethodne protivnike u Evropi, ali čim bi Tobdžije stigle do poseda odmah je bilo jasno da bi domaćin u takvim slučajevima mogao da ima problema u defanzivi. Da će biti tako bilo je jasno i pre utakmce, ali je sada beogradska publika imala priliku da se uveri koliko brzi mogu da budu napadi silno podmlađenog Vengerovog tima.

Svaki trenutak igrači Arsenala su koristili za brz kontranapad, ali je na isti način odgovarala i Zvezda što nimalo nije prijalo neuigranoj odbrani londonskog kluba. Zvezdi je za rezultat bio potreban i fenomenalni Milan Borjan na golu, a da je tako odlični čuvar mreže pokazao je uvodnim minutima utakmice, kada je skinuo zicer Tia Volkota i ulio dodatno samopouzdanje ostatku tima. Ipak, ekipa Vladana Milojevića je još tada pokazala da može da se nosi sa velikim protivnikom, a posebno sredinom prvog poluvremena, kada je Boaći dva puta ozbiljno pretio, od kojih je udarac glavom udario u prečku gola Petra Čeha.

Iskusni čuvar mreže je pokazao na isteku pola časa igre zbog čega ga mnogi smatraju jednim od najboljih golmana u 21. veku. Čudesnom odbranom skinuo je zicer Nemanje Radonjića kao da se radi o udarcu sa 30, a ne svega pet-šest metara. Da se iskusni Arsen Venger dobro pripremio za ovaj meč videlo se u prvih 45 minuta, kada je, izuzev pomenutog trenutka, brzonogi Radonjić uglavnom bio dobro zatvran i dupliran od strane Nelsona i Debišija, koji mu nisu dali prostora da se razmahne.

Prvi deo utakmice stavio je do znanja i jednima i drugima da je pobeda dostižan cilj, pa se krenulo daleko otvorenije. Posebno Crvena zvezda, koja je prvo ozbiljno pretila preko preko Krstičića, a ubrzo i Srnića, koji je imao opciju više u odnosu na šut ka golu previše sigurnog Petra Čeha. Arsenal je sa druge strane najviše pokušavao da iskoristi brzinuVolkota, ali je Rodić upotrebio svu moguću energiju kako bi ga osujetio u najvećoj mogućoj meri.

Zvezdinoj trojci u centralnom delu veznog reda nije bilo nimalo lako da iskontroliše loptu, jer je pritisak sa druge strane na samo centru bio najžešći. U trenutku kada bi gosti uzeli loptu, uglavnom bi se stvorio brz kontranapad, koje su domaći igrači ipak uspevali da osujete na raznorazne načine. Pre svega velikim požrtvovanjem. Sa druge strane, ozbilnjim naletima Milojevićevog tima uglavnom je nedostajao pravovremeni poslednji pas.

Domaćin je bio više nego ravnopravan do isključenja, ali se onda sve promenilo. Gosti su akcijom iz nekoliko poteza došli do pobede, a Crvenoj zvezdi preostaje da se sa BATE Borisovim, možda i Kelnom, bori za drugo mesto, koje joj po svemu prikazanom u dosadašnjem toku takmičenja i te kako pripada.

CRVENA ZVEZDA - ARSENAL 0:1 (0:1)
/Žiru 85/

Stadion: Rajko Mitić
Kapacitet: 51.244
Sudija: Benoa Bastijan (Francuska)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Le Talek, Savić (od 66. Babić), Rodić - Donald, Krstičić - Srnić (od 82. Gobeljić), Kanga, Radonjić - Boaći (od 80. Pešić)
Klupa: Supić, Račić, Milijaš, Adžić, Babić, Pešić , Gobeljić

ARSENAL (3-4-3): Čeh - Debiši, Elneni, Holding - Nelson, Kokelan (od 90. Šef), Vilok (od 89. Mekgejn), Mejtlend-Najls - Volkot, Vilšir, Žiru.

Liga Evrope, III kolo:

Zvezda – Arsenal 0:1 (0:0)
Žiru 85

BATE – Keln 1:0 (0:0)
Rios 55

Grupa H:
1. Arsenal 3 3 0 0 8:3 8
2. Zvezda 3 1 1 1 2:2 4
3. BATE 3 1 1 1 4:5 4
4. Keln 3 0 0 3 1:5 0

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar