"Nije lako raditi s Murinjom, ali nema boljeg!"

"On je brend!", kazao je Nemanja Matić koji po drugi put sarađuje sa "Specijalnim".

Fudbal 21.10.2017 | 14:00
"Nije lako raditi s Murinjom, ali nema boljeg!"
Specijalna veza Murinja i Matića.

Portugalski menadžer uspeo je da ubedi rukovodstvo "plavaca" da se "ugrize za jezik" i da angažuje, i to za veliki novac, fudbalera koga su se lako odrekli, pa je Nemanja po drugi put stigao na "Bridž" u januaru 2014. godine i već u narednoj sezoni bio ključni igrač u osvajanju titule.

Ponovio je taj uspeh i kod Antonija Kontea, ali kada je stigao Murinjov poziv da se ovog leta preseli na "Old Traford", a to neočekivano lako prihvatio Čelsi, ni sam Nemanja se nije dvoumio.

Obukao je dres "crvenih đavola" i veoma brzo postao najvažnija figura na sredini terena, te je time brzo demantovao stručnjake sa Ostrva koji nisu videli logiku u potezu Mančester junajteda koji je za 29-godišnjeg srpskog fudbalera potrošio okruglo 40 miliona funti...

Žoze je želeo čoveka koji dobro poznaje njegov sistem, rad i koji će biti njegova produžena ruka na terenu. To je i dobio.

"Murinjo je brend i sigurno najbolji trener sa kojim sam radio", iskreno i bez ustezanja kazao je srpski fudbaler za ostrvske medije i dodao: "Nekada nije lako raditi sa njim pošto uvek traži još više od vas".

Objasnio je na šta tačno misli...

"Kod njega i kada odigrate najbolji meč karijere on razmatra šta biste mogli bolje u narednom susretu".

Matić je još jednom potvrdio da je upravo Murinjo "faktor" koji je uticao da promeni sredinu. Otkrio je i da je privatno drugačiji od onoga kako se predstavlja u javnosti, kao hladan i težak čovek, što je u stvari samo "predstava" za medije.

Matić je naveo i da je ovo vrhunac njegove karijere, a pomenuo je i Nemanju Vidića, koji je ostavio dubok trag na "Old Trafordu". Osvajao je mnoge trofeje i bio kapiten kluba....

"U Mančesteru se o njemu priča sa mnogo poštovanja. Ostavio je neizbrisiv trag u Junajtedu, a ja ću pokušati da ponovim te uspehe iako znam da će biti teško. Ako zaslužim i pola poštovanja kakvo on ima od navijača - biću presrećan!", rekao je Matić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar