I Miloš završio ranije sezonu!

Kanadski teniser se povukao sa predstojećih turnira i postao peti teniser iz svjetskog vrha koji je zbog povrede odlučio da ne igra do kraja 2017. godine.

Tenis 20.10.2017 | 17:30
I Miloš završio ranije sezonu!
Miloš Raonić nadao se da neće morati na dužu pauzu, ali povrede koje su se nizale ove sezone bile su jače od njegove velike želje da igra.

Kanadski teniser odlučio je da ne igra do kraja sezone.

Svjetski reket broj 12 imao je dosta problema sa zglobom, zbog čega nije mogao ni na US Open, a poslije liječenja početkom oktobra pokušao je da nastupi na turniru u Tokiju. U prvom kolu je savladao Viktora Troickog, a u drugom je odmah predao meč domaćem takmičaru Jučiju Sugiti, zbog povrede lista desne noge.

Računajući i nastup u Tokiju, on je od četvrtfinala Vimbldona, kada ga je eliminisao Rodžer Federer, igrao samo na tri turnira - u Vašingtonu početkom avgusta i nedelju dana kasnije u Montrealu, gdje je zaustavljen u prvom meču.

Sada je otkazao nastupe u Beču i mastersu u Parizu i definitivno saopštio da će se potruditi da zaliječi povrede do početka 2018. godine.

On je peti teniser iz svjetskog vrha koji je morao da završi sezonu ranije zbog povrede. Prije njega to su učinili Novak Đoković, Sten Vavrinka, Endi Marej i Kei Nišikori.

Raonić je ove sezone igrao samo dva finala, u Istanbulu i Delrej Biču i prvi put od 2011. završiće godinu bez osvojenog trofeja. U karijeri je, inače, osvojio osam turnira.

Kanadski mediji pišu da bi njihov najbolji igrač trebalo da se vrati na teren za Novu godinu, tačnije na turniru u Brizbejnu, koji startuje 31. decembra, na kojem je otvorio i ovu sezonu i uzeo najveći "skalp" eliminisavši sadašnjeg prvog reketa svijeta Rafaela Nadala u četvrtfinalu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar