Alonso: Atmosfera u "Pioniru" pravi test za Barsu!

Trener Barselone Sito Alonso istakao je da veoma respektuje ekipu Crvene zvezde i da njegov tim čeka pravi ispit u Beogradu u drugom kolu Evrolige.  Trener Barse: Da vidimo kakvi smo u paklu Pionira! Sito Alonso poručuje da će meč protiv Zvezde biti pravi ispit za njegovu ekipu. "To je test da vidimo na kom smo nivou u posebnoj atmosferi, gde se od buke ne čuje ni himna Evrolige".

Košarka 20.10.2017 | 08:15
Alonso: Atmosfera u "Pioniru" pravi test za Barsu!
"Postoji doza neizvesnosti, još ne znamo kako ćemo igrati na gostujućim terenima, a posebno u Beogradu i to u "Pioniru". Moji košarkaši ne znaju kako publika može da utiče na parket i biće pravi test da vidimo na kom smo nivou u posebnoj atmosferi, gde se od buke ne čuje ni himna Evrolige ne čuje", rekao je Alonso, a prenosi Mundo Deportivo.

Trener katalonskog tima naglašava da navijači Zvezde imaju nekoliko specijalnih pesama, posebno za rivala, i to otežava komunikaciju.

Iz redova crveno-belih izdvojio je kapitena Branka Lazića, američkog plejmejkera Tejlora Ročestija i francuskog centra Matijasa Lesora.

"Oni mogu da ostvare spektakularne nastupe. Moramo da se držimo svog stila, da imamo sklad u odbrani i u napadu budemo pametni".

Alonso ne smatra da je Crvena zvezda slabija u odnosu na prošlu sezonu zbog odlaska velikog broja igrača.

"Fajnal-for Evrolige igra se u Beogradu, napravili su dobar miks domaćih i stranih igrača, što ih čini opasnim timom. Puno zavise od rezultata na svom terenu i to ih je obeležilo svih ovih godina. Igraju čvrstu odbranu, ostavljaju protivnike na smešnom broju poena i veoma su agresivni", kazao je Alonso.

Utakmica drugog kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone igra se večeras od 19 sati u rasprodatoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar