Alimpijević pred Barsu: Odbrana je na prvom mjestu!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da u meču protiv Barselone u Evroligi očekuje reakciju ekipe nakon poraza protiv Žalgirisa i Budućnosti.

Košarka 20.10.2017 | 08:45
Alimpijević pred Barsu: Odbrana je na prvom mjestu!
"Barselona je ekipa koja ima jedan od četiri najrespektabilnija "rostera" u Evroligi. Pokazuju šampionske ambicije, u ovom trenutku su najuigraniji, u najboljoj formi, imaju četiri pobede u prvenstvu, plus trijumf protiv Panatinaikosa 27 razlike. Sama činenica da su Navaro i Tomić 11. i 12. igrač najbolje govori", rekao je Alimpijević.

Sa druge strane, kako je naveo, od svoje ekipe očekuje reakciju posle posle poraza, a veoma važan faktor biće i navijači koji mogu da pomognu da se izvuče i više od maksimuma.

"Igraćemo bez Dangubića, ovo je šesta utakmica u kojoj nismo kompletni. Njegov izostanak i tu energiju moraćemo da nadoknadimo. Očekujem veću odgovornost od ekipe, naročito u igri "jedan na jedan" i šutu za tri poena. Naravno, odbrana je na prvom mestu jer oni svakom mogu da daju između 80 i 90 poena".

Mladi stručnjak istakao je da je ekipi poslednjih dana bez razloga nametnut pritisak i nepotreban teret poredjenja sa prošlogodišnjom ekipom.

"Svakako, prioritet je ABA liga, a manje vremena imamo za pripremu. Posle Barselone imaćemo praktično jedan trening pred Cedevitu. Ali, nema kukanja, takav je raspored", poručio je Alimpijević.

Utakmica drugog kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone igra se u petak od 19 sati u rasprodatoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar