Odloženo suđenje Siniši Straživuku

Suđenje Siniši Straživuku (49) iz Banjaluke i još šestorici optuženih za seriju pljački teških skoro dva miliona KM odgođeno je na zahtjev njihovih advokata, koji su se požalili da nisu uspjeli pročitati spis s ranijeg suđenja Milanu Reljiću, krucijalnom svjedoku Tužilaštva.

Republika Srpska 19.10.2017 | 15:09
Odloženo suđenje Siniši Straživuku
Reljić je ranije osuđen na 11 godina za pljačku Komercijalne banke, a danas je u Okružnom sudu Banjaluka trebalo da svjedoči na suđenju Straživuku, te Jovici Karaću (42), Milošu Mrđanu (42), Tomislavu Kneževiću (42), Đorđu Ćulumu (37), Aljoši Galiću (29) i Željku Pavloviću (40).

Straživuk i ostali su optuženi u predmetu "Trezor", i to za pljačku upravo Komercijalne banke, ali i za još nekoliko oružanih razbojništava.

Reljić je istražiocima "otkucao" sve uhapšene u akciji "Trezor", te do detalja ispričao kako su pljačke izvedene, a danas je o tome trebalo da se izjasni i u sudnici, na šta su advokati imali zamjerku.

"Pred ovim sudom vođen je postupak i protiv Reljića. Odbrana je, radi pripreme za glavni pretres, tražila Sudu uvid u spis sa suđenja Reljiću, ali nam je iz Suda rečeno da je spis dostavljen Tužilaštvu. Advokat Jasminka Jovišević tražila je od tužioca da joj se kopira spis, ali joj to nije dozvoljeno", rekao je Vladimir Raosavljević, advokat optuženog Karaća.

U tome su ga podržali i advokati ostalih optuženih, koji su se složili da je jedino realno rješenje da se pretres odgodi, na šta je Snježana Kudrić, predsjednica Sudskog vijeća, i pristala, te suđenje odgodila za 16. novembar.

Tužilac Živana Bajić potvrdila je da će traženi spis sa suđenja Reljiću biti vraćen Sudu. Straživuk i ostali su, podsjetimo, optuženi da su bili pripadnici zločinačkog udruženja koje je djelovalo od 2008. do kraja 2011. godine na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa/Skender Vakufa.

U optužnici se navodi da je grupa najveći plijen od 1.035.230 KM uzela iz Komercijalne banke u centru Banjaluke. Terete ih i za pljačku 573.000 KM od radnika "Alfa sekjuritija", kao i za krađu 229.854 KM novca "Pošta Srpske". Na teret im je stavljena i pljačka Rajfajzen banke u banjalučkom naselju Derviši, iz koje je ukradeno 33.468 KM. Galić i Ćulum su već u zatvoru zbog ranijih nedjela, baš kao i svjedok Reljić.

(Nezavisne novine)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nikola neznanovic.

19.10.2017 13:16

To su Dodikovi tajkuni i Zeljke Cvijanovic rade za njih! Lukas je glavni vodja ti lopova.

ODGOVORITE
Name

banjaluka

19.10.2017 14:03

Tvoj nik neznanović dovoljno govori...

Name

Đani

19.10.2017 14:12

Ne lupetaj