Izložba doajenu srpskog glumišta

Izložba posvećena doajenu srpskog glumišta, Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, otvorena je u u izložbenom salonu “Živorad Žika Pećarić” Narodnog pozorišta Republike Srpske. Izložba je organizovana u saradnji sa Muzejom pozorišne umetnosti Srbije.

Republika Srpska 19.10.2017 | 14:30
Izložba doajenu srpskog glumišta
Ova izložba samo je jedan od načina na koji se može odati počast Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, glumcu koji je iza sebe ostavio brojne velike uloge kojima je udahnuo život i pokazao publici zašto se pozorište voli, a kolegama način na koji se pozorište živi, kaže njen autor Biljana Ostojić.

Na oko 80–ak fotografija, koliko izložba sadrži, predstavljen je cijeli životni i radni vijek ovog glumca, od samih početaka pa do njegove posljednje filmske i pozorišne uloge.

Vlastimir Đuza Stojiljković rođen je 1929, a umro 2015. godine. Igrao je brojne uloge u pozorištu i na filmu, posuđivao glas mnogim crtanim junacima, dobitnik je brojnih nagrada, a najveći dio svoje karijere proveo je u Beogradskom dramskom pozorištu.

Izložba posvećena ovom velikanu srpskog glumišta u Narodnom pozorištu Republike Srpske biće otvorena do kraja godine, nakon čega će biti predstavljena i u Kruševcu.

(BN)


Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

fokus

19.10.2017 12:42

Mi komentarišemo samo politička zbivanja a što se tiče kulture, nju ćemo da imamo tek kad smijenimo trenutnu vlast. Sadašnja vlast niti je poštena, niti je humana a o kulturi da ne govorim.

ODGOVORITE
Name

bojo

19.10.2017 12:45

Naš predsjednik se bavi šatorskim nastupima i uz pomoć mikrofona poručuje ojađenom narodu da im ne može niko ništa. Što ti je predsjednik ni Afrika nema ovakvog.

ODGOVORITE