Marinković: Evrokup je "čeličenje" za ABA!

Crno-beli misle da su u meču protiv Lijetuvos Ritasa platili ceh svom neiskustvu.

Košarka 19.10.2017 | 16:45
Marinković: Evrokup je "čeličenje" za ABA!
Partizan je u utakmici 2. kola Evrokupa ostavio daleko bolji utisak nego prošle nedelje protiv Albe u Berlinu, ali je u poslednja tri-četiri minuta dozvolio Lijetuvos Ritasu da izrešeta njegov koš i odnese bodove u Viljnus (80:91).

Poslednji put su crno-beli vodili u 37. minutu (74:73), nakon čega je gost napravio seriju od 11:0, uključujući tri trojke.

"Prvo poluvreme i pola drugog smo odigrali jako dobro, borbeno, timski. Ne znam šta se desilo posle toga. Oni su iskoristili naš pad, iz tri napada su otišli na 10 razlike i više nismo mogli da se vratimo. Nama ovo znači zbog ABA lige, zbog utakmice sa Igokeom u subotu, tako da se okrećemo tome", rekao je za MONDO Vanja Marinković, neposredno posle meča u svlačionici Partizana.

On je pomenuo grčkog centra Mavrokefalidisa i plejmejkera Berona kao oličenje velikog iskustva Lijetuvos Ritasa, a posebno je pohvalio krilo Rokasa Gidraitisa.

"Došli su bez trojice igrača, ali opet se videlo iskustvo i da znaju da igraju. Svi se dobro kreću bez lopte, čitaju odbranu, uigrani su. Mi smo malo bolje branili 'pik' po sredini i malo bolje gradili koš nego u Zadru, posebno u prvom poluvremenu. Ali, pri kraju smo pali, a oni su to kaznili trojkama i iz kontri".

Marinković je šutirao trojke 0/6, posle 7/8 u subotu.

"Loše sam otvorio meč što se toga tiče. Nešto mi je izašlo iz koša, neke lopte sam dobio pri kraju napada, što nije opravdanje, ali utiče na preciznost... Kažem opet, ovo je bitno da se očeličimo za ABA ligu. To je mnogo bitno takmičenje, a u Evrokupu ćemo da vidimo koliko možemo", poručio je mladi bek.

Kapiten Novica Veličković igrao je 11 minuta - sve u drugom poluvremenu - i nije uspeo da pruži doprinos na kakav je navikao navijače prošle sezone. U finišu treće četvrtine imao je i žestok pad, uz udarac potiljkom u parket...

Glavni uzrok poraza potražio je u neiskustvu ekipe.

"Neiskusni smo za ovaj nivo. Greške koje pravimo su... A na drugoj strani Mavrokefalidis, koji ko zna koliko godina igra na visokom nivou, Beron, koga znam još iz Španije, dvojica-trojica im nisu ni igrala, prvi plejmejker nije doputovao...", kaže Veličković za MONDO.

"Ovaj mali Litvanac je dao 28 poena. Za te stvari po meni nema alibija. Ali sve ostalo je stvar njihovog iskustva. Mislim da smo 36-37 minuta igrali dobro. I onda jednostavno staneš u jednom momentu, Beron da dve trojke sa osam metara, Mavrokefalidis dve i - kraj".

Veličković naglašava da skor 0-2 ne sme da umanji želju za pobedama u nastavku takmičenja, gde slede gostovanja Bilbau i Limožu.

"Ovo je Evropa. Jako dobra prilika za mladog igrača da stekne iskustvo, da se 'namaže', da napreduje, pa da mu posle ABA liga padne lakše. Ja sam u tim godinama gledao na taj način, da uvek probam da dobijem, ali šta je tu je".

ARANITOVIĆ: POBEDITI IGOKEU

Nekadašnji juniorski reprezentativac Aleksandar Aranitović nastupio je na trećem meču, nakon pauze od 20 meseci. Igrao je četiri minuta i dao dva poena.

"Nije lako kada pauzirate toliko dugo, ali sve će doći na svoje. Znače mi minuti koje dobijam. Postepeno se uvodim u takmičarski ritam, a Evrokup je vrlo značajan za sticanje iskustva. Izgubili smo, ali okrećemo se ABA ligi, cilj je da pobedimo Igokeu u subotu", rekao je popularni "Sani".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar