Šok! Muslinu OTKAZ, Piksi selektor?!

U Fudbalskom savezu Srbije razgovara se o smeni selektora koji je odveo "orlove" na Mundijal. Srpski "Telegraf" piše da će njegovo mesto preuzeti proslavljeni reprezentativac.

Fudbal 19.10.2017 | 16:00
Šok! Muslinu OTKAZ, Piksi selektor?!
Slavoljub Muslin neće voditi reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo u Rusiji sledeće godine!

"Telegraf" prenosi da je stručnjaku koji je sa "orlovima" izborio plasman na Mundijal spreman otkaz i da mu je već pronađena i zamena.

Navodno, selekciju Srbije trebalo bi da preuzme Dragan Stojković Piksi.

Iznenađujuća vest stiže nedugo posle utakmice Srbija - Gruzija u kojoj su Muslinovi "orlovi" teško, ali zasluženo ostvarili pobedu i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Dragan Stojković Piksi, koji se u nekoliko navrata poslednjih godina spominjao kao selektor, a nikada nije seo na klupu reprezentacije, sada je prema pisanju beogradskog tabloida spreman za tu funkciju. On je sa "orlovima" putovao u Beč na meč sa Austrijom u pretposlednjem kolu kvalifikacija, i to kao podrška, ali "orlovi" na toj utakmici nisu uspeli da overe "vizu" za Rusiju.

Kao razlog iznenađujuće odluke o smeni Muslina pominje se loša igra koju je Srbija prikazala na poslednja dva meča kvalifikacija.

U Beču su potpuno nadigrani od gotovo rezervnog tima Austrije, dok su pred punim stadionom "Rajko Mitić" strepeli protiv Gruzije do samog kraja. Tek je u finišu golom Aleksandra Prijovića Srbija slomila otpor Gruzije i obezedila plasman na Mundijal.

Posle tih mečeva mnogi su se zapitali kako će srpski tim delovati na Svetskom prvenstvu i otvoreno počeli da sumnjaju da bi sistem koji Muslin forsira mogao da uspe, naročito protiv jakih ekipa koje čekaju "orlove" u Rusiji.

Muslinu se ozbiljno zamera i to što je tokom kvalifikacija sa spiska ignorisao Sergeja Milinkovića Savića, igrača koji je igrama u Laciju sigurno zaslužio poziv u nacionalni tim. On je dao i odgovor zbog čega nije pozivao veznog igrača u reprezentaciju, što mnogi nisu "progutali", budući da veruju da bi Milinković Savić bio i te kako značajan Srbiji.

Ono što Dragana Stojkovića kvalifikuje za mesto selektora su rezultati, budući da ga je Fudbalski savez Srbije proglasio najboljim trenerom godine u 2016. godini. Sa dosta uspeha radio je u Japanu, u ekipi Nagoje, a zatim i u Kini kao trener ekipe Gvangdžu, a mnogi ocenjuju da je sada spreman da napravi korak dalje u trenerskoj karijeri.

Slavoljub Muslin trenutno je na jednomesečnom odmoru, a nakon završetka istog videćemo da li će se vratiti na isto radno mesto.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar