LE: Tim Arsenala za Zvezdu - Venger hrabro!

Baca u vatru četvoricu klinaca, vraća se zaboravljeni, brani Čeh! Zvezdine šanse rastu, totalna zbrka oko startne postave Arsenala!

Fudbal 19.10.2017 | 14:30
LE: Tim Arsenala za Zvezdu - Venger hrabro!
Sa kojim će timom izaći Arsenal na megdan Crvenoj zvezdi? Zna samo Arsen Venger...

Iz sata u sat se smenjuju insajderske informacije o startnoj postavi Arsenala za duel na Marakani. Ostrvski mediji su potpuno zbunjeni šta će uraditi Profesor i kakav tim će suprostaviti srpskom predstavniku. Nekoliko varijanti je u opticaju, a poslednja je prilično iznenađujuća.

Najzanimljivija vest je da će neće braniti David Ospina koji nije ni doputovao u Beograd, a spekuliše se da je dobio udarac na jutrošnjem treningu. Zato će Venger biti primoran da u Beogradu na gol stavi Petra Čehakojem je ranije planirao da pruži predah zbog obaveza u Premijer ligi.

Nanovije vesti glase da će predah doiti i dvojica defanzivaca za koje se najavljivalo da će igrati od prvog minuta: Per Mertezaker i Načo Monreal. Venger želi da ih odmori za gostovanje Evertonu, Ali zbog povreda Koščelnog, Mustafija i Čejmbersa, sužen mu je izbor zamena. Sigurno je da će igrati mladi Rob Holding kao centralni u štoperskom trilingu, ali potpuno iznenađenje su preostale dve trećine štoperskog terceta. Venger je na konferenciji za medije najavio da će šansu dobiti zaboravljeni Metju Debiši. Iako je reč o desnom beku, protiv Zvezde će zaigrati kao desni od trojice štopera. Inače, Debiši je poslednji takmičarski meč za Tobdžije odigrao 27. novembra prošle godine kada je upisao 16 minuta protiv Bornmuta. Posle toga nije igrao... Osim za drugi tim Arsenala.

Još veće iznenađenje je ime levog štopera u poslednjoj liniji. Ostrvski mediji najavljuju da će to biti 18-godišnji Džoš Dasilva. Momak koji je do sada za prvi upisao samo poluvreme u nedavnom meču Liga kupa protiv Donakstera i koji skoro da nema seniorskog iskustva.

U veznom redu se najavljuju trojica omladinaca. Desno Ris Nelson, a levo EjnsliMejtlend-Najls. Prvi ima samo 17 godina, igrao je protiv BATE Borisova, a može da igra i kao klasično krilo ako bude potrebe. Drugi ima 18 godina i igrao je protiv Kelna i BATE Borisova. U srcu veznog reda se čekuju Mohamed Elneni i Džo Vilok koji je upisao minute za Tobdžije u Belorusiji i duelu Liga Kupa protiv Donkastera. Dakle, najavljuju se četvorica omladinaca u prvoj postavi. Opcija je i da zaigra Kokelan koji se tek oporavio od povrede i Venger se dvoumi da li da ga rizikuje...

Siguran u prvih 11 je i Džek Vilšir, ali još se ne zna njegova uloga. Ako Venger bude igrao 3-5-2, Vilšir će biti u srcu veznog reda kao istureni plejmejker. Ako bude 3-4-3, Vilširaćemo gledati na poziciji levog krila, a Tea Volkota desno. Žiru će biti najistureniji u obe varijante, s tim što će Volkot biti drugi napadač ako formacija bude 3-5-2. Rezervna opcija je da šansu dobije Aleks Ivobi, da Vilšir igra povučenije, a da iz tima ispadne mladi Vilok.

Očigledno da Venger više razmišlja o onome što ga čeka za vikend na Gudison Parku i da je spreman da rizikuje na Marakani pred 50.000 i kusur navijača. To Crvenu zvezdu ne treba da dotiče jer bod ili bodovi protiv bilo kojeg Arsenala isto vrede na tabeli Lige Evrope. Šanse rastu...

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar