"Vojnik je znao šta ga čeka!"

Majka jednog od američkih vojnika, koji su nedavno poginuli u Nigeru, izjavila je da je predsednik SAD Donald Tramp tokom izjavljivanja saučešća povodom pogibije La Dejvida Džonsona, iskazao nepoštovanje prema članovima njegove porodice.

Svijet 19.10.2017 | 08:23
"Vojnik je znao šta ga čeka!"
Tramp je, kako je prethodno prenela kongresmenka Frederika Vilson, Džonsonovoj udovici u telefonskom razgovoru u kojem je izrazio saučešće, rekao da je njen suprug "znao šta ga čeka" kada je postao vojnik. 

Vilsonova, demokrata sa Floride koja zastupa okrug u kojem živi Džonsonova porodica, saopštila je da je bila u automobilu sa njegovom udovicom, na putu za aerodrom u Majamiju, kada ju je Tramp zvao, prenosi Glas Amerike.

Iako je majka poginulog vojnika, koja je takođe bila u automobilu, za agenciju Asošijeted pres, potvrdila te navode, Tramp je rekao da oni nisu tačni.

Tramp je prvo na Tviteru optužio Vilsonovu da je sve izmislila i da on za to ima dokaze, a zatim je u Beloj kući porucio da "nije rekao ono što je Vilson prenela i da ona to zna".

Međutim, Vilson je ostala pri svojoj tvrdnji. U izjavi za AP, navela je i da Tramp čak nije mogao ni da se seti imena poginulog vojnika.

Protokol Bele kuće ne zahteva od predsednika da razgovaraju ili se susreću sa porodicama Amerikanaca poginulih u sukobima, ali oni to često čine.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

19.10.2017 08:05

REKAO ISTINU NIŠTA NIJE SLAGAO BEZ UVIJANJA BRAVO DT

ODGOVORITE
Name

Истина

19.10.2017 09:53

Ово је још један примјер да је запад банкротирао: Овог пута је у питању лицемјерје. Војнике, који иду у војску да би "бранили САД", шаљу у Нигер (у овом случају; могао је а буде и Ирак, Агфанистан, Сирија, Мали...), земљу у којој нико никада није помислио да нападне САД а камоли то уради. Али Нигер (као и поменуте земље) има нафте, руда, злата а то треба америчкој империји и њеној олигархији. Јер њихов пословни модел није, како многи мисле, иновација него поробљавање и пљачка туђих ресурса. Тако су се обогатили и то и данас раде. А њихови војници гину не да би донјели "демократију, слободу и људска права" другим земљама него да би богати имали још више новца и моћи. Зато требамо да се укључимо у НАТО, да и наши војници гину за њихове интересе!

Name

riječ "saučešće"

19.10.2017 08:08

I Elfeta Veseli je u Sudu BiH izrazila saučešće Slađani Crkvenjaš, sestri od zaklanog dječaka Slobodana Stojanovića i pustila suzu.

ODGOVORITE
Name

Brutalna realnost i fabrikovane lazi

21.10.2017 17:26

Vrh SAD-a zna istinu. Sirotinji i radnickoj klasi se fabrikuju lazi. Umjesto' Tebe nema zasto pas da ujede. Svi su ti kriminalci rodoslovu. U marincima ces imati bespltnog zubara, subvenciju za stanarinu, povoljne kredite i malo postovanja jer te unajmljujemo da ubijas ili da budes ubijen.' Kaze im se' Sluzis domovini koja je ugrozena.'

ODGOVORITE