Potjernica za Ivicom Todorićem

Osnivaču "Agrokora" Ivici Todoriću, koji se nalazi u Londonu, istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda je odredio istražni zatvor, dok će se ostalih 14 osumnjičenih u ovom slučaju braniti sa slobode.

Region 19.10.2017 | 07:45
Potjernica za Ivicom Todorićem
To znači da će 12 uhapšenih u slučaju "Agrokor", koji su dovedeni na Županijski sud, biti pušteni na slobodu, dok bi protiv osnivača posrnulog koncerna mogla biti raspisana potjernica, prenose hrvatski mediji. 

Uz Todorića i njegove sinove, koji nisu u Hrvatskoj, osumnjičeni su i uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordija, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. 

Oni su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u "Agrokoru", dok su Diskordija i Hrstićeva zaposlenici revizorske kuće "Bejker Tili" koja je radila revizorske izvještaje za "Agrokor". 

Svi su osumnjičeni za više krivičnih djela protiv privrede i krivična djela krivotvorenja, odnosno za zloupotrebe u privrednom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga. 

Tužilaštvo Todorića sumnjiči za pribavljanja protivpravne imovinske koristi, odnosno da je u finansijskim izvještajima "Agrokora" poslovanje i finansijski položaj firme prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata. 

Bivši čelnici kompanije, ali i saradnici iz revizorske kuće, pritom su mu navodno omogućili prikazivanje pozitivnih poslovnih rezultata. 

Todorićevi advokati najavili su večeras žalbu na odluku o određivanju istražnog zatvora osnivaču "Agrokora" koji se prema tvrdnjama tužilaštva okoristio za više od milijardu kuna /oko 130 miliona evra/. 

Žalbu na odluku istražnog sudije Zorana Luburića, koji je oslobodio sve osumnjičene osim Todorića, najavilo je i tužilaštvo.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

rutonja

19.10.2017 14:13

Ivica je sa MARICOM

ODGOVORITE
Name

Re

19.10.2017 19:37

Nista mu ne mogu,zapad stiti kapital doneseni u zemlku ,hrvati ima cute ;

Name

Top

19.10.2017 15:13

Ma boli nas za tom pljačkaškom familijom. Daleko im lijepa njihova. Eno im Tompson neka im humanitarno pjeva pa neka povrate izgubljeno.

ODGOVORITE
Name

Djiba

19.10.2017 20:22

kad ce potjera za BiH desperadosima...brzo,brzo...I begovskim zlatarkama,materi su mi klepile 6 prstena i lancica.