LŠ: PSŽ 12:0, gazi i Barsa, Kolarov režirao remi sa Džekom!

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Barselone i Mančester Junajteda jednom su nogom u osmini finala Lige šampiona, na polovini grupne faze.  Balkanski klanovi divljali u Londonu i Torinu! Barsa daje igrača fore, strašni trio PSŽ-a! Bajern rutinski. I Bazel bi u nokaut fazu.

Fudbal 18.10.2017 | 23:20
LŠ: PSŽ 12:0, gazi i Barsa, Kolarov režirao remi sa Džekom!
U Grupi A Junajted je minimalnim trijumfom na gostovanju protiv Benfike stigao do treće pobede, a prati ga Bazel koji je u direktnom okršaju za drugo mesto slavio protiv CSKA 2:0.

U Grupi B PSŽ je pregazio i Anderleht sa 4:0, uz po gol Mbapea, Kavanija, Nejmara i Di Marije za gol razliku 12:0, a lako je slavio i Bajern sa 3:0 protiv Seltika.

U grupi C Čelsi i Roma su remizirali 3:3 u derbiju večeri, domaćin je ispustio 2:0, Aleksandar Kolarov je golom i asistencijom režirao prekoret "Vučice" na Bridžu, ali je Eden Azar spasao šampiona Engleske. U prvom meču grupe Atletiko je osvojio samo bod u Kazahstanu.

U grupi D Barselona nema konkurenciju, sa igračem manje je savladala Olimpijakos 3:1, dok je Juventus u finišu slomio Sporting sa 2:1 u okršaju za drugo mesto na tabeli.

Grupa A: Tragičan debi srpskog rekordera, šok u Moskvi

Junajted je pregrmeo najteže gostovanje u grupi sa sva tri boda. Mučili su se "Crveni đavoli" da probiju otpor Benfike u Lisabonu, retko su uspevali da zaprete mladom Miletu Svileru koga je prvi zaposlio možda budući saigrač iz reprezentacije Nemanja Matić.

Svilar je bio u centru pažnje u odlučujućem trenutku utakmice, 25 minuta pre kraja tragično reaguje posle centaršuta Markus Rašforda iz slobognog udarca.

Naizgled rutinska intervencija je pošla naopako, nije uspeo da se zaustavi sa loptom u rukama, prešao je gol liniju i doneo Junajtedu pobedu.

U drugom meču grupe Bazel je šokirao Moskvu. Tauljant Džaka je sjajnim golom u 29. minutu upropastio taktiku "Armejaca", koji su do kraja meča jalovo napadali.

U samoj završnici Švajcarci su to kaznili i posle kontranapada golom Oberlana "overili" važnu pobedu u direktnom okršaju za drugo mesto i osminu finala.

U Grupi A, Mančester junajted je ubeležio i treću pobedu pošto je Markus Rašfordlukavim udarcem iz slobodnog udarca iskoristio neiskustvo našeg Mileta Svilara, od danas najmlađeg golmana u istoriji Lige šampiona. Bila je to sasvim solidna predstava 18-godišnjeg golmana sve to kobnog 64. minuta, kada je Rašford video da je čuvar Benfikinog gola izleteo sa linije, a Svilar neoprezno sa loptom u rukama ušao u sopstvenu mrežu.

U drugom meču Grupe A, Bazel je zahvaljujući Taulantu Džaki i Dimitriju Oberlanuosvojio potencijalno gigantska tri boda u Moskvi. Na gostovanju kod CSKA 2:0 za drugo mesto na tabeli. Ako u revanšu za dve nedelje kao domaćini uspeju da ponove podvig sa VEB Arene praktično će osigurati mesto u nokaut fazi takmičenja.

Grupa A:

Benfika – Junajted 0:1 (0:0)
Rašford 65

CSKA – Bazel 0:2 (0:1)
Džaka 29, Oberlan 90

Tabela:
1. Junajted 3 3 0 0 8:1 9
2. Bazel 3 2 0 1 6:3 6
3. CSKA 3 1 0 2 3:6 3
4. Benfika 3 0 0 3 1:8 0

Grupa B: "Sveci" marširaju, ego podmiren, Bajern prati

PSŽ nastavlja da gazi rivale u svojoj grupi, nemilosrdno je razbio i Anderleht protutnjavši kroz Brisel sa četiri gola. Što je još važnije za "Svece", pogodila su sva trojica napadača pa je i njihov ego podmiren.

Redom su pogađali Mbape, Kavani, Nejmar i Di Marija. Posebno se istakao mlado Mbape koji je nakon pogotka kroz noge golmana za vođstvo u trećem minutu, nesebično asistirao Kavaniju za 2:0 u finišu poluvremena što je slomilo domaćina.

Sredinom drugog poluvremena Nejmar je zaprepastio domaćine udarcem po zemlji iz slobodnjanja koji završava u mrežu, a tačku stavlja Argentinac rutinskim lobom dva minuta pre kraja.

Na sličan način je Bajern ispratio Seltik iz Minhena. Meč je rešen za pola sata, sjajnim pogocima Milera i Kimiha, a trijumf je potvrdio Humels svojim specijalitetom posle kornera.

Apsolutno nikakve drame neće verovatno biti u Grupi B, jer su Pari Sen Žermen i Bajern svetlosnim godinama ispred Seltika i Anderlehta što se videlo i u večerašnjim utakmicama. Pari Sen Žermenom trio iz snova u sastavu Kilijan Mbape, Edinson Kavani i naravno Nejmar urnisao je Anderleht usred Brisela i iscrtao ubedljivih 4:0 za Svece koje je Anhel Di Marija samo začinio pogotkom u 88. minutu. Bajern je na Alijanc Areni bio nešto milostiviji i ispratio Seltik pobedom od 3:0, a strelci su bili Tomas Miler, Džošua Kimih i Mats Humels.

Grupa B:

Anderleht – PSŽ 0:4 (0:2)
Mbape 3, Kavani 44, Nejmar 66, Di Marija 88

Bajern – Seltik 3:0 (2:0)
Miler 17, Kimih 29, Humels 51

Tabela:
1. PSŽ 3 3 0 0 12:0 9
2. Bajern 3 2 0 1 6:3 6
3. Seltik 3 1 0 2 3:8 3
4. Anderleht 3 0 0 3 0:10 0

Grupa C: Bivši "građani" pokvarili veče na "Bridžu"

Derbi kola je opravdao taj status, viđeno je šest golova i još nekolicina sjajnih šansi na "Stamford Bridžu", a oba tima mogu biti zadovoljna i konačnim rezultatom.

Roma će sigurno da žali što je olako ispustila vođstvo stečeno 20 minuta pre kraja, ali mora da bude zahvalna na bodu jer je gubila 2:0 posle 38 minuta igre.

David Luiz je šesti put od poslednjih osam svojih pogodaka postigao van kaznenog prostora, sjajnim udarcem sa oko 20 metara, da bi potom pogodio i Azar.

Međutim, "Vučicu" u igru samo dva minuta kasnije vraća Aleksandar Kolarov snažnim udarcem iz kaznenog prostora između trojice rivala.

Sredinom drugog poluvremena bivši igrači Mančester Sitija bacaju na kolena "plavce". Prvo Džeko spektakularnim volejom poravnava na 2:2, da bi samo šest minuta kasnije isti igrač preokrnuo rezultat, na asistenciju Kolarova.

Međutim, kratko je trajala radost Rimljana, 15 minuta pre kraja Azar sjajno reaguje na cetaršut Pedra i udarcem glavom sa zemlje sa penala postavlja konačan rezultat.

Antonio Konte će izgubiti glasne žice. Imali su igrači Čelsija Romu na tacni, ali balkanski klan na čelu sa Aleksandrom Kolarovim i Edinom Džekom odlučio je da pokaže zube Vučice. Gol i asistencija srpskog reprezentativca, dva pogotka bosanskog i povratak iz mrtvih koji će se pamtiti u Večnom gradu. Kad su svi počeli da goste posipaju pepelom,Kolarov i Džeko su udahnuli život saigračima. Malo je nedostajalo i da ulogu gubitnika predaju Plavcima, ali Eden Azar se nije dao, pa je veliki derbi Grupe C Lige šampiona završen bez pobednika - 3:3.

Rezultat koji će možda i najviše razočarati madridski Atletiko s obzirom da Jorgandžije sada imaju već tri boda manje od Rome, čak pet od Čelsija. A i Čelsi i Roma, uprkos svim povremenim problemima u igri, ulivaju više optimizma nego Atletikove igre.

Posebno kad Kolarov i Džeko zaigraju kao pomahnitali.

Grupa C:

Čelsi – Roma 3:3 (2:1)
Luiz 11, Azar 38, 75 – Kolarov 40, Džeko 64, 70

Karabag – Atletiko 0:0

Tabela:
1. Čelsi 3 2 1 0 11:4 7
2. Roma 3 1 2 0 5:4 5
3. Atletiko 3 0 2 1 1:2 2
4. Karabag 3 0 1 2 1:8 1

Grupa D: "Centurion" Mesi, mesija Mandžukić

Barselona sa pola snage osvaja ovu grupu, čak i sa igračem manje tokom celog poluvremena rutinski stiže do bodova.

Lionel Mesi je sa dva maestralna poteza prelomio meč u trenutku kada je Olimpijakos krenuo na sve ili ništa na 0:1 i igračem više.

Katalonci su poveli zahvaljujući autogolu Nikulaea, ali ih na cedilu krajem poluvremena ostavlja iskusni štoper Đerar Pike, jer je zbog gola rukom dobio drugi žuti karton.

Olimpijakos je pokušao uvođenjem Uroša Đurđevića da stigne bar do boda na Kamp Nou, ali Barsa stavlja tačku u roku od pet minuta.

Mesi prvo postiže sjajan gol iz slobodnog udarca, za svoj jubilarni 100. gol u takmičenjima UEFA, a potom posle maestralne solo akcije po desnoj strani servira pogodak Luki Dinju.

Gosti uspevaju samo da ublaže poraz u poslednjem minutu, Nikulae se lepim golom glavom posle kornera iskupio za autogol.

U drugom meču grupe Juventus se namučio u okršaju za drugo mesto. Sporting je poveo zahvaljujući Fortuni, nakon što je Bufon dobio duel "1 na 1" lopta se odbila o Sandra i završila u mreži.

Pjanić vrlo brzo poravnava sjajnim golom iz slobodnog udarca u stilu Dejvida Bekama, Portugalci su odolevali do same završnice, a onda Masimilijano Alegri pravi savršen potez, uvodi Daglasa Koštu koji na prvi kontakt sa loptom servira gol Mariju Mandžukući za važnu pobedu.

Neizvesno će biti i u Grupi D, ali verovatno ne kad se bude zakuvala polemika oko prvog mesta, pošto je Barselona, bez obzira na to što je Đerar Pike Olimpijakosu dao "igrača fore" pokušavši da prevari sudiju Vilijama Koluma i rukom da gol zbog čega je "nagrađen" drugim žutom kartonom već u 42. minutu, lako stigla do nove ubedljive pobede - 3:1. Autogol Dimitrosa Nikolaua doneo im je inicijalnu prednost, potom jeLionel Mesi svojim 15. pogotkom u sezoni duplirao vođstvo, da bi Luka Dinj sipao šlag na tortu.

Zanimljivo, drugi najbolji strelac Blaugrane u ovoj sezoni nije jedan igrač, već - protivnički fudbaleri. Nikulaeov pogodak bio je peti autogol Barsinih rivala.

Barselona je tako ostala maksimalna sa devet bodova, dok je Juventus drugi sa šest, ali bez razloga da se previše busa u grudi, jer ga je Mario Mandžukić spasio u susretu sa Sportingom. Hrvatski internacionalac je u 84. minutu postigao pobedonosni gol za 2:1, ali Portugalci kući idu sa saznanjem da u revanšu mogu da se porvaju  sa Starom damom.

Istina, autogol Aleksa Sandra im je doneo gol prednosti već na početku meča, ali da nije bilo lepotice Miralema Pjanića za izjednačenje ko zna da li bi se Juventus izvukao. Mada, zato torinski gigant i ima igrače vrhunske klase. Oni i jesu obučeni za da rešavaju utakmice genijalnim potezima.

Grupa D:

Barselona – Olimpijakos 3:1 (1:0)
Nikolau 18ag, Mesi 61, Dinj 64 – Nikolau 90

Juventus – Sporting 2:1 (1:1)
Pjanić 29, Mandžukić 84 – Sandro 12ag

Tabela:
1. Barselona 3 3 0 0 7:0 9
2. Juventus 3 2 0 1 4:4 6
3. Sporting 3 1 0 2 4:5 3
4. Olimpijakos 3 0 0 3 2:8 0

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kkk

19.10.2017 06:17

Ko pise ove clanke, ni na sta ne lice!

ODGOVORITE