EL - Barsa stiže u Beograd: Ovog ljeta je "kliknulo"!

Katalonci u četvrtak dolaze na meč protiv Crvene zvezde mts, u izmenjenom i boljem sastavu nego prošle sezone.

Košarka 19.10.2017 | 11:00
EL - Barsa stiže u Beograd: Ovog ljeta je "kliknulo"!
Posle razočaravajuće sezone 2016/17, jedne od najlošijih u novijoj klupskoj istoriji, Barselona je tokom leta okrenula novi list i iz temelja promenila ekipu, pod vođstvom Sita Alonsa, koji je takođe došao u junu.

A, početak novog sastava obećava, za razliku od prošlog leta i jeseni.

"Blaugranu" je prethodnih meseci napustio veliki broj igrača, a u klub su došli dobro poznati asovi, kao što su Adam Hanga (Baskonija), Tomas Ertel (Efes), Adrijen Moerman (Darušafaka), Pjer Oriola (Valensija), Rakim Sanders (Armani), Kevin Serafan (Indijana)...

Promene su se veoma dobro "primile", a to se najbolje moglo videti prošle nedelje, u kojem je Alonsoov tim najpre razbio Panatinaikos u 1. kolu Evrolige (98:71), a zatim je još ubedljivije savladao Obradoiro u domaćem prvenstvu (102:58).

Zapravo, to je bila druga uzastopna "stotka" Katalonaca, jer je lider ACB lige (skor 4-0) u prethodnom kolu bio ubedljiv i protiv Burgosa (111:81). Klupski statističari tim povodom su istakli na zvaničnom sajtu:

"Barselona je pod Sitom Alonsom počela sezonu brojeći pobede - 4 u prvenstvu i jednu u Evroligi. Blaugrana, koja je praktično nov tim, nastavlja da raste iz dana u dan i sto poena u uzastopnim utakmicama nije postigla od sezone 2009/10, pod vođstvom Ćavija Paskvala", napisali su Katalonci na klupskom sajtu.

Dok se pripremaju za gostovanje srpskom prvaku, koji ih je prošle godine pobedio u Kombank areni, Katalonci skupljaju snagu za naporan niz utakmica, kakav očekuje i sve evroligaše u narednom periodu, s obzirom na dupli program sledeće nedelje.

Novi duel crveno-belih i Barse zakazan je za petak u 19 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar