Srbin je rekorder Lige šampiona!

Mladi srpski golman Mile Svilar ušao je u istoriju Lige šampiona kao najmlađi golman koji je nastupio u takmičenju! Bravo Mile! Srbin novi rekorder Lige šampiona! Iker Kasiljas otišao u istoriju!

Fudbal 18.10.2017 | 20:40
Srbin je rekorder Lige šampiona!
Svilar debituje u LŠ na golu Benfike protiv velikana Mančester Junajteda na La Lušu, u trećem kolu Grupe A.

Momak rođen u Antverpenu je mladi reprezentativac Belgije, koga FSS pokušava da "otme", a na dan kada igra protiv "Crvenih đavola" ima samo 18 godina, mesec i 22 dana.

Sin nekadašnjeg golmana Vojvodine i Antverpena Ratka, nedavno je debitovao za lisabonske "orlove" u Kupu, gde je sačuvao mrežu protiv Oljanensea.

Svilar je karijeru počeo u Anderlehtu, a u Benfiku je stigao proteklog leta i potpisao petogodišnji ugovor.

Desilo se i to: Srbija ima rekordera Lige šampiona! Nije šala,Mile Svilar postao je najmlađi golman u istoriji elitnog evropskog takmičenja, pošto ga je trener Rui Vitorija uvrstio u startnu postavu Benfike za večerašnji okršaj sa Mančester junajtedom!

Istina, bio je Vitorija prinuđen na tako nešto posle povredeŽulija Cezara, ali ostaće upisano da je Svilar prvi meč u Ligi šampiona odigrao sa 18 godina, mesec i 22 dana! Prethodni rekord odolevao je punih 19 godina, pošto je legendarni golman Reala Iker Kasiljas u susretu sa Olimpijakosom debitovao sa 18 godina, tri meseca i 26 dana.

Podsetimo, Mile Svilar je sin nekadašnje Vošine jedinice Ratka, pa je detinjstvo proveo u Antverpenu i bio redovan u mlađim selekcijama Belgije. Pre no što se baš nedavno polakomio, pa bi prema najavama iz FSS uskoro trebalo da ga vidimo u dresu reprezentacije Srbije.

Inače, trenutna lista najmlađih golmana u Ligi šampiona izgleda ovako:

Mile Svilar: 18 godina i 52 dana
Iker Kasiljas: 18 godina i 118 dana
Nikolaj Mihajlov: 18 godina i 125 dana
Igor Akinfejev: 18 godina i 159

Benfika: Svilar – Daglas, Dijas, Luisao, Grimaldo – Fejsa, Filipe Avgusto, Pici, Salvio, Gonkalveš – Raul

Junajted: De Hea – Valensija, Lindelof, Smoling, Blind – Erera, Matić – Mata, Mhitarjan, Rašford – Lukaku

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar