LŠ: Lisabon je večeras srce Srbije!

Svilar ruši rekord, Matić na svoje, Fejsa hapsi Đavole, Živković preti De Hei! Moguće je da će se na terenu Luža naći četvorica Srba! Nemanja Matić se vratio na Luž: Zauvek navijač Benfike! "U početku mi je bilo čudno jer nisam znao da li mogu da igram na oj poziciji. Ali malo-pomalo, trenirao sam i trener mi je objasnio šta sve treba da radim. Posle mnogo rada, evo me u Mančester junajtedu, tako da verujem da sam odradio dobar posao".

Fudbal 18.10.2017 | 19:30
LŠ: Lisabon je večeras srce Srbije!
Srbi već godinama igraju važnu ulogu u glavnom gradu Portugalije, imajući u vidu da je kroz Benfiku za nekoliko sezona prošlo desetak igrača s ovih prostora, a i večers, na meču Lige šampiona s Mančester Junajtedom, Orlovi će se mnogo pitati!

Naravno, čitali ste i pratili prethodnih dana situaciju oko 18-godišnjeg supertalentovanog golmana Mileta Svilara. Portugalski mediji najavili su da bi Mile trebalo da stoji na golu od prvog minuta, čime bi oborio rekord i postao najmlađi čuvar mreže u istoriji Lige šampiona! Mladi Svilar odrastao je u Belgiji i igrao je za mlađe selekcije te zemlje, ali srcem je vezan za Srbiju, a iz FSS su reagovali na poziv njegovog oca Radeta, takođe nekadašnjeg golmana, i najavili da će Mile vrlo brzo biti pozvan među Orlove ili Orliće.

Svilar bi, ako dobije šansu, nastavio putem Slovenca Jana Oblaka, koji je takođe vrlo mlad dobio priliku na golu Benfike i zaslužio poziv Atletiko Madrida.

Elem, u timu Benfike očekuje se i Ljubomir Fejsa, standardni zadnji vezni šampiona Portugalije već nekoliko sezona. Fejsa je propustio dosta mečeva reprezentacije u poslednje vreme zbog problema s povredama, ali bi večeras trebalo da bude na terenu i da ima zadatak da „pohapsi“ Murinjove ofanzivce: Mihtarjana, Lingarda, Rašforda...

Šansu da bude u prvih 11 ima i Andrija Živković, koji pruža sve bolje partije. Ako 20-godišnjem ofanzivcu, članu mlade reprezentacije Srbije, Rui Vitorija bude ukazao poverenje, on će, uz Harisa Seferovića, Žonasa, Salvija... biti jedna od glavnih opasnosti po gol De Hee, koji brani u neverovatnoj formi.

I na kraju - Nemanja Matić. Benfika je praktično „njegov klub“ jer je u njenom dresu lansiran u fudbalsku orbitu. Odnosno, na stadionu Luž je svima dokazao da je jedan od najboljih vezista Evrope. Zato ga pred gostovanje s Mančester Junajtedom „drmaju“ posebne emocije.

„Izuzetno sam vezan za Benfiku, volim ovaj klub. Ovde sam naučio mnogo o pritisku koji ide uz igranje za veliki klub, što mi je kasnije mnogo pomoglo. Navijaću za Benfiku do kraja života, ali nadam se da ćemo im večeras uzeti bodove“, kaže Nemanja Matić.

Pamte navijači „Benfikoviće“ - Nemanju Matića, Miralema Sulejmanija, Lazara Markovića, Stefan Mitrovića, Filipa Đuričića... Ali u srcu će im zauvek ostati samo jedno ime - Nemanja od Vrela!

Najbolji i najskuplje plaćeni fudbaler Srbije ostavio je najdublji trag na Lužu, gde se sada vratio kao gost, u opremi Mančester junajteda. Mada će večeras, kada bude istrčao na teren gde je svojevremeno prošpartao silne kilometre i tako privukao interesovanje i madridskog Reala, biti neprijatelj, očekuje se da će Matića mnogobrojna publika dočekati ovacijama i tako mu zahvaliti za sve što je uradio za lisabonskog velikana. 

Kao što navijači nisu zaboravili Matića, tako ni Matić nije zaboravio one koji su mu davali vetar u leđa kada je to bilo najpotrebnije.

"U Benfiki sam naučio mnogo toga o fudbalu, osećao sam pritisak igara za veliki klub, jer Benfika je među najboljim klubovima Evrope. Zauvek ću biti navijač Benfike i imaće posebno mesto u mom srcu. Ali nadam se da ćemo se sa Luža vratiti u Mančester sa bodovima u džepu", iskreno će Matić.

Prisetio se specijalista Žozea Murinja vremena kada je tek došao u Benfiku, posle neuspele prve epizode u Čelsiju.

"Kada sam tek stigao, trener Žorž Žezus odmah mi je rekao da ću biti 'šestica' i da ću igrati kao defanzivni vezista. U početku mi je bilo čudno jer nisam znao da li mogu da igram na toj poziciji. Ali malo-pomalo, trenirao sam i trener mi je objasnio šta sve treba da radim. Posle mnogo rada evo me u Mančester junajtedu, tako da verujem da sam odradio dobar posao".

Upitan da prokomentariše to što Benfika u prve dve runde ima isto toliko poraza i Matićje ostao u čudu:

"Iznenadilo me, jer je Benfika tim koji obično pobeđuje. I pored svega Benfika je veliki klub i imaju odlične igrače. Čak šestorica ili sedmorica su igrala sa mnom, a tu je i dosta mladih igrača koji žele da pokažu kvalitet. Ne mogu da izdvojim nikog jer su kao tim jako dobri".

Neka pobedi bolji, naravno, a šta vi mislite? Da li Benfika ima šanse da odoli Đavolima?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar