NATO: Ne tjeramo nikoga u Savez

Iz NATO Štaba Sarajevo su za N1 komentarisali usvajanje Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske te su rekli kako su svjesni različitih stavova u BiH u vezi toga.

Bosna i Hercegovina 18.10.2017 | 15:00
NATO: Ne tjeramo nikoga u Savez
Na pitanje koliko bi ovakva Rezolucija i ovakav stav iz Republike Srpske mogao ugroziti NATO put Bosne i Hercegovine su odgovorili:

"Kao što važi i za svaku drugu državu, na BiH je da odluči o svojoj budućnosti. NATO ne tjera nikoga da se pridruži Savezu. To je suverena odluka suverenih država", istakli i dodali:

"Na zahtjev vlasti BiH, NATO Štab Sarajevo podržava reformu odbrane otkada je uspostavljen krajem 2004. godine, daje stručne savjete i pruža pomoć BiH u njenim nastojanjima u kontekstu reforme odbrane i Partnerstva za mir.

Svjesni smo različitih stavova u BiH u vezi ovih pitanja. NATO će nastaviti raditi sa institucijama BiH pružajući podršku njenom dugotrajnom spoljnopolitičkom cilju punih evroatlantskih integracija".

(N1)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

TATA NATO

18.10.2017 13:12

"NATO ne tjera nikoga da se pridruži Savezu. To je suverena odluka suverenih država" Sve objašnjeno u dvije rečenice, Ljevčansko govedo se pita isto koliko i Marinko Čavara. Za neupućene, Marinko je predsjednik goreg entiteta koji se godinu dana nije pojavio u medijima. Čovjek nema vremena za prodavanje magle i srbovanje na baterije, radi i od federacije pravi švicarsku u odnosu na sjevernokorejsku kopiju zvanu PC!

ODGOVORITE
Name

Re

19.10.2017 08:16

Ma srbi uopste netrebaju da SE bave Tim pitanjem pa jel misle bosnje SA islamskom deklaracijom u NATO neide to zajedno a ako BI bili za NATO onda nista öd islamska drzave a za EU da nepricaj kad udje turska ucice i bih

Name

Предсједник Пинокијо

19.10.2017 10:04

@TATA NATO: Како си ти наиван! Ти очигледно вјерујеш шта НАТО и Пинокијо причају. Пинојика је тај НАТО довео на власт ДВА пута (1998. и 2006.), Пинокијо је преко својих послушника (Шпирић и Радмановић) одрадио посао укидања ВРС и потписивања приступања НАТО-у, на крају је за све што одрађује за запад добијао директну финансијску помоћ од свјетских банкара (ММФ, посљедљи пут 2016. пред изборе). Са друге стране, НАТО као и Пинокијо лаже чим зине, а овдје - знајући да је све већ одрађено и да Пинокијо баца прашину у очи Србима - изјављују како никог не тјерају на прикључење. Да, свака земља једва чека да стационира стране војнике на својој територији и тиме изгуби сувереност.

Name

RS SILA !!!

18.10.2017 13:14

Ne pita ni RS NATO-a nista.. Ubrzo Ruska baza u RS

ODGOVORITE
Name

Peki

18.10.2017 13:28

Dobro nato kaze u nato se ide dobrovoljno a srbi imaju pravo veta na ulazak u nato i to ce pravo uvijek koristit jer tu nema preglasavanja.

Name

Peki

18.10.2017 13:30

Ako srbi u parlamenti bx kazu da nece u nato to nemoze niko izglasat bez njix ko misli varase jer da mize bosna bi sutra priznala kosovo da to srbi daju.

Name

Re

18.10.2017 13:42

Prolazim prekjuce kroz Doboj na putu za Sarajevo. Jedino sto u RS uspijeva su zastave na svakoj krivini. Cim predjem u Federaciju, novi putokazi, firme na svakom koraku, uredjen okolis. Bas se primijeti razlika.

Name

@peki peksin

18.10.2017 13:48

Ti dijasporac prvo nauči srBBBski i osnovnu gramatiku, klempo jedan mali!

Name

PAYO

18.10.2017 13:50

jaka sila, ne zna se gdje je sve suplje... duzni ste samo za lijecenje bolesti srca svugdje po balkanu milijarde... vidjecemo kad se ne budete imali gdje lijecit dal ste sila ili niste...

Name

sa

18.10.2017 16:11

Jesi li ti ikad pogledao kartu?vidis li da su oko Srbije i Bosne sve zemlje u NATO savezu sto znaci da bez njihove dozvole iz Rusije ne moze doci ni konzerva kavijara a kamoli da prave baze.

Name

turboskara

19.10.2017 09:17

Alo pa jeli nas Vucic upozorio sta radimo da se nenadjemo na radaru nato.Ako to nesvatamo dobicemo po pi....ci.a tad znase sta tad.A vucic i Srbija ce se povuci kao sto se Slobo povukao od Knina tako ce i Vucic od BL a onda ce biti najbolje ko sto je Slobo rekao Marticu a sta sad da radimo predsednice kad je pocela oluja rece predsednik Slobo ubi se i spustimu slusalicu i onda znase sta je onda bilo.E tako samo puno gore ce biti sa NATO ako budemo na njihovom radaru ali posto smo se mi navikli kurciti a Vucic ce isto reci nasem predcedniku ubi se tako da cemo naj,,,ti.PAMET U GLAVU DA NEBI DOBILI ONO NESTO KU...C U CELO

ODGOVORITE