Nadal odustao od Bazela, komplikuje se oko No. 1!

Prvi teniser sveta Rafael Nadal odustao je od nastupa na ATP turniru u Bazelu i to je saopštio na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Tenis 20.10.2017 | 12:15
Nadal odustao od Bazela, komplikuje se oko No. 1!
Nadal, koji je samo dva puta igrao u švajcarskom gradu, zbog umora i povrede kolena neće nastupati ove sezone, iako se nalazi u sjajnoj formi.

On je posle poraza u finalu Mastersa u Šangaju od Rodžera Federera priznao da ne zna da li će igrati u Bazelu i Parizu, a sada je stigla i zvanična potvrda za turnir iz serije 500.

"Osećam nelagodnost u kolenu i problemi su se javili tokom turnira u Šangaju, zbog čega sam primoran da, na savet svog doktora, uzmem neko vreme slobodno", napisao je Nadal na "Fejsbuku". 

On je kazao da mu je veoma žao zbog ovakvog ishoda jer ima mnogo fanova u Švajcarskoj. 

"Posle dve sjajne nedelje u Kini, gde sam osvojio titulu u Pekingu i igrao finale Šangaja, vreme je za odmor. Želim da pošaljem posebnu poruku brojnim navijačima u Švajcarskoj koji su me uvek podržavali i poštovali, takođe i tokom mečeva sa Rodžerom", dodao je Rafa. 

Ovakva odluka mogla bi presudno da utiče na borbu za prvo mesto na kraju godine – Španac ima 1.960 ATP bodova više od Federera koji će igrati u svom rodnom gradu i ima priliku da se dodatno približi najvećem rivalu. 

Ako se pogleda forma u kojoj se nalazi, Rodžer je izraziti favorit da sakupi još 500 i uđe u foto-finiš sezone sa velikim šansama da preotme prvu poziciju Nadalu. 

Posle Bazela igraju se još Masters u Parizu i Završni Masters u Londonu, koji zbirno donose 2.500 bodova, a da bi ostao gde se trenutno nalazi, ‘Bik sa Maljorke’ mora da osvoji najmanje 1.050 bodova na ta dva turnira.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar