Mirotić završio u bolnici poslije tuče sa saigračem!

Udarac u glavu, potres mozga i polomljene kosti! Sezona nije ni počela za Čikago Bulse, a već izgleda loše! Portis krošeom hospitalizovao Mirotića! Prema jednoj verziji, Mirotić nije bio spreman za udarac saigrača s kojim se bori za ulogu startera. Prema drugoj, dva puta je odgurnuo Portisa pre nego što je završio na podu, pa u bolnici.

Košarka 18.10.2017 | 14:30
Mirotić završio u bolnici poslije tuče sa saigračem!
Zla krv je u redovima Čikago Bulsa. Sezona nije ni počela, a već su nastali problemi. Naime, kako javlja novinar Jahu Sporta, a vest se našla i na zvaničnom sajtu NBA lige, došlo je do tuče između Nikole Mirotića i njegovog saigrača Bobija Portisa.

Kako se ističe, došlo je do koškanja posle čega je Portis udario Mirotića iznenada, pri čemu mu je polomio nekoliko kostiju u glavi. Mirotić je pritom zadobio i potres mozga, a na sajtu NBA stoji da će možda čak biti i operisan.

Naravno, Portisa čeka disciplinska mera posle svega što se dogodilo. Portis igra na poziciji četvorke, visok je 211 centimetara, ima 22 godine i 2015. odabran je za 22. pika na draftu.

Možda je mogao i u boksere ako je uspeo da nanese ovako ozbiljne povrede stamenom momku kakav Nikola Mirotić jeste.

Do koškanja je navodno došlo u borbi za poziciju, kasnije je sve preraslo u verbalnu svađu, da bi se završilo tučom.

Neki novinari javljaju da će Mirotić biti odsutan kraće i da je situacija blaža nego što je na prvi mah izgledalo. Mada, takvih je malo.

Dugo čekana NBA sezona, 72. po redu, trebalo je da počne derbijima Klivlend Kavalirs - Boston Seltiks, odnosno Golden Stejt Voriors - Hjuston Rokets, ali je počela "blokbaster" vešću o tuči na treningu Čikago Bulsa.

The Vertical je objavio da je 22-godišnji Bobi Portis hospitalizovao saigrača Nikolu Mirotića (26), polomivši mu vilicu udarcem pesnicom nakon što su se pokačili na jednom od poslednjih treninga "bikova" pred premijeru u Torontu.

Mirotiću je od siline udarca 211 centimetara visokog krilnog centra draftovanog pre dve godine napukla vilična kost i on je momentalno prevezen u bolnicu, a za sada je poznato samo da je stavljen na listu povređenih igrača na neodređeno vreme.

Prvi izveštaji iz Ilinoisa govore o tome da je došlo do svađe, popularnog "trash talkinga" i potom guranja, a da je onda Portis, citiramo, iznenadio Mirotića krošeom za koji španski košarkaš crnogorskog porekla nije bio spreman.

Doduše, ESPN u svom izveštaju tvrdi da je Mirotić dva puta odgurnuo Portisa pre nego što je dobio koban udarac usled kojeg je završio u skoro besvesnom stanju, na parketu.

"Mirotić je pao na pod i ležao nekoliko minuta", objavio je novinar Adrijan Vojnarovski.

Mirotić je letos kao slobodan agent potpisao dvogodišnji, 27 miliona dolara vredan ugovor sa Bulsima i vratio se u njihove redove nakon što je u prve tri sezone od dolaska iz Real Madrida beležio prosečno 10,8 poena, 5,3 skoka i 1,2 asistencije.

Čikago, trenera Freda Hojberga, draftovao je Portisa pre dve godine kao 22. pika, a on se za sada nametnuo sa skromnih 6,9 poena i pet skokova po utakmici.

Dok se američka javnost naslađivala ovim uvodnim incidentima u kampu renoviranih Bulsa, klub je objavio da će Mirotić morati da bude operisan, a da se razmatra i kazna za izgrednike.

Nije bilo potrebno ovo igračima Čikaga. Nikako...!

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar