Maler u 5. minutu sezone - jeziva povreda Hejvorda!

NBA sezona počela je na najgori mogući način, teškom povredom Gordona Hejvorda.  Jezivo - bukvalno! Hejvord polomio nogu! Vest nije za one sa slabim stomakom. . .  Ne gledajte ako niste jaki: Horor povreda Hejvorda! Mučne scene obeležile su premijeru u NBA ligi - Gordon Hejvord doživeo je težak prelom noge u Klivlendu. Nije za one sa "slabim stomakom".

Košarka 18.10.2017 | 12:15
Maler u 5. minutu sezone - jeziva povreda Hejvorda!
Krilni igrač koji je stigao letos u Boston Seltikse kao jedno od dva najveća pojačanja, verovatno je već završio sezonu.

Hejvord je nezgodno doskočio posle skoka u napadu na premijeri sezone protiv Klivlend Kavalirsa, slomio je skočni zglob koji mu je potpuno iskočio iz ležišta.

U istom trenutku kada su ga pogledali skoro svi igrači dva tima su se uhvatili za glavu u agoniji ne želeći više da gledaju kako to izgleda. 

Lebron Džejms, Dvejn Vejd, Derik Rouz, Kajri Irving, svi su skretali pogled, gledali u parket, tribune, plafon... 

Igrači Seltiksa su se okupili kako bi ohrabrili jedni druge, jer ih očekuje potpuno drugačiji nastavak sezone od onog koji je bio u planu do samo pet minuta ranije. 

Tokom jednog tajm-auta Džejms je otišao u svlačionicu gde je medicinski tim Seltiksa ukazivao pomoć Hejvordu.

Prva utakmica nove sezone u NBA ligi i odmah šok.

Gordon Hejvord, košarkaš Boston Seltiksa, polomio je nogu u meču protiv Klivlenda (102:99 za Kavse). O tome koliko je povreda jeziva ne treba trošiti reči, dovoljno je samo videti Dvena Vejda kako se moli za svog kolegu.

Noga je pukla u skočnom zglobu prilikom jednog doskoka, a Hejvord je naravno odmah prevezen u bolnicu posle ovog nemilog događaja. Inače, radi se o momku koji je ovog leta došao u Boston iz Jute i potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 128.000.000 dolara.

Gledajte na svoju odgovornost.



Hejvord je bio deveti pik Juta Džeza na draftu 2010. godine, a sa Seltiksima je proteklog leta potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 128 miliona dolara. Tokom sedam sezona u NBA ligi prosečno je beležio 15,7 poena uz 4,2 skokova i 3,4 asistencije po susretu.



Užasan start sezone u NBA ligi!

Prvo, tuča na treningu Čikago Bulsa usled koje je Nikola Mirotić (26) završio u bolnici, a onda i jeziva povreda Gordona Hejvorda (27) na premijeri - kako njegovoj u dresu Boston Seltiksa, tako i generalno kada je dugo očekivana sezona 2017-18 u pitanju.

Fantastični košarkaš koji je letos kao slobodan agent napustio Jutu Džez, potpisao 128 miliona dolara teški četvorogodišnji ugovor sa "keltima" i bio jedan od retkih koji je pohrlio sa Zapada ka Istoku, doživeo je horor povredu u Ohaju, tokom utakmice sa Klivlend Kavalirsima.

Navijači Kavsa prekrivali su oči rukama, dok je Hejvord urlikao od bolova verovatno svestan da je u prvoj utakmici u zelenoj opremi doživeo povredu koja će ga dugo odvojiti od parketa, a nadamo se ne i ugroziti karijeru ma kako mučno izgledale slike i snimci iz prve četvrtine.

Hejvorda su na nosilima izneli iz dvorane i prebacili na hitnu operaciju nakon što je prilikom pokušaja alej-ap zakucavanja nezgodno doskočio na levu nogu i bukvalno polomio zglob, tako da mu je stopalo "visilo" pod uglom od 90 stepeni u odnosu na potkolenicu.

Videvši šta se dogodilo, sudije su odmah potvale tajm-aut, a dok su su igrači oba tima hvatali za glavu, najprisebniji je bio veteran Dvejn Vejd koji je prišao i pridržao Hejvorda za koleno.

Lebron Džejms povio je glavu, a igrači Bostona okupili se na drugoj strani parketa i zagrljeni čekali da se mučna scena okonča, a utakmica nastavi iako nikome nije bilo do toga.

Utišala se i energična Klivlendova publika, koja je bila prilično oštra prema bivšoj zvezdi ekipe, sada asu Bostona, Kajriju Irvingu.

Nekoliko minuta bilo je potrebno lekarima kako bi imobilisali Hejvordovu nogu i potom ga uputili na operaciju.

U tom trenutku, društvene mreže već su bile prepune reakcija na scene koje je prenosila nacionalna televizija, kao i brojne kuće širom planete.

Jedan od prvih koji je tvitnuo poruku podrške Hejvordu bio je Pol Džordž, od letos zvezda Oklahoma Siti Tandera, koji je 2014. godine doživeo sličan lom noge kao igrač Indijana Pejsersa.

Kada je meč nastavljen, Džejms je iskoristio prvi tajm-aut da otrči do svlačionice i vidi šta se događa sa Hejvordom.

Prve prognoze o tome koliko će reprezentativac SAD morati da odsustvuje s parketa i dalje se čekaju, ali u ovom trenutku važnije je da bude adekvatno zbrinut i uspešno operisan, kako bi uopšte mogao da nastavi da se bavi košarkom. Sličnih povreda je bilo i ranije i sportisti su se iz njih vraćali jači nego što su bili, ali bilo je i situacija kada momci i devojke nisu uspevali da dostignu nivo forme, fizičke pripreme i, najvažnije, samopouzdanja nakon što bi prošli kroz pakao kakav očekuje prema mnogim mišljenjima najboljeg belog košarkaša NBA lige u poslednjih nekoliko sezona.

Hejvorda je Juta draftovala 2010. godine kao devetog pika u prvom krugu i on je tokom narednih sedam sezona beležio prosečno 15,7 poena, 4,2 skoka, 3,4 asistencije kao "džezer" s tim da je prošle sezone imao prosek od 21,9 poena, 5,4, skoka i 3,5 asistencija.

Došao je u Boston u sklopu generalne rekonstrukcije ekipe koja je prošle sezone pod vođstvom mladog trenera, Breda Stivensa, stigla do finala Istoka i tamo bila zaustavljena upravo u okršajima sa sinoćnim rivalima, Klivlend Kavalirsima.

Da bi se otvorio prostor za Hejvordov dolazak, generalni menadžer Seltisa Deni Ejndž odrekao se usluga jednog od najboljih defanzivaca lige, Ejverija Bredlija, a potom se odlučio i za čuveni trejd u kojem je startnog pleja, Ajzeu Tomasa, poslao u Klivlend, a iz redova vicešampiona uzeo pobunjenu zvezdu, Irvinga.

Ispostavilo se, nažalost, da je ovaj skup i neizvestan projekat živeo manje od četvrtine i da će svi u Masačusecu sada morati da budu strpljivi i sačekaju da Hejvord prođe kroz dug period oporavka od povrede i operacije.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar