NBA: Rokitsi srušili šampiona, Kavsima derbi Istoka!

Irving promašio produžetak, Kavsima derbi Istoka! Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su Boston Seltikse 102:99, u premijernom izdanju nove sezone NBA lige. Šok na startu – Rokitsi srušili šampiona! Nova sezona u NBA ligi počela je spektakularno – posle trijumfa Klivlenda nad Bostonom i Hjuston je došao do pobede, i to nad aktuelnim šampionima.

Košarka 18.10.2017 | 09:30
NBA: Rokitsi srušili šampiona, Kavsima derbi Istoka!
Rokitsi su u drugoj utakmici programa savladali posle velikog preokreta Golden Stejt, rezultatom 122:121.

Ekipa iz Teksasa napravila je veliki preokret i nadoknadila minus od 17 poena, dok je šut za pobedu ‘Ratnika’ pogodio Kevin Durent, ali je loptu izbacio nakon isteka vremena.

Gosti su u ‘Orakl areni’ vodili samo na startu susreta, kada je prve poene polaganjem postigao Džejms Harden. Domaćin je brzo preuzeo kontrolu, iako je u startnoj petorci umesto Stefa Karija bio Patrik Mekau i lako došao do dvocifrenog vođstva. 

Činilo se da će žurka, po dobijanju šampionskog prstenja pre utakmice, biti nastavljena i trijumfom, ali tako nisu mislili iz Hjustona. 

Polako su se vraćali u drugom poluvremenu, uspeli da uhvate potpuni priključak i trojkom Trevora Arize stignu na samo poen razlike, dva minuta pre kraja (119:118). Opet su odradili dobar posao u odbrani i Taker je 44 sekundi do isteka vremena postigao koš za 122:121.



Golden Stejt je imao poslednji napad posle promašene trojke Hardena, Durantula se lepo otvorio i pogodio sa poludistance, ali je zakasnio i šampion je odranu trofeja počeo porazom.

Upravo je spomenuti Harden predvodio svoj tim sa 27 poena (10-23 iz igre, 4-9 za tri), 10 asistencija i 6 skokova, tri poena manje dodao je Erik Gordon, dok se Pi-Džej Taker zaustavio na 20. Dvocifreni su još bili Luk Mba Mute sa 14 poena, 13 je imao Rajan Anderson koji je uhvatio i 8 lopti, dok je Klint Kapela završio sa 12 poena.

S druge strane, samo četvorica igrača u belim dresovima su bili raspoloženi – Nik Jang je dominirao u prvom poluvremenu, ubacivši 20 poena, ali je u drugom dodao još samo tri. Pratio ga je Kari sa 22 poena i 5 skokova, Durent je upisao 20 poena, 5 skokova i 7 asistencija, dok je Klej Tompson postigao 16 poena i imao 6 skokova.

Pre ovog meča, najjača liga sveta otvorena je derbijem Istoka koji je pripao Klivlend Kavalirsima, taj duel obeležio je prvi susret Lebrona Džejmsa i Kajrija Irvinga od rastanka, ali i teška povreda Gordona Hejvorda u petom minutu.



Irving promašio produžetak, Kavsima derbi Istoka! Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su Boston Seltikse 102:99, u premijernom izdanju nove sezone NBA lige.

Seltiksi su šokirani strašnom povredom Gordona Hejvorda pogubili konce igre u prvom poluvremenu pa su zaostajali 18 poena, ali su se probudili u trećem periodu i vratili egal.

Nošeni rastrčanim Džejlenom Braunom i trojkama Kajrija Irvinga preokreću u poslednjem kvartalu, Lebron Džejms u samoj završnici vraća Kavse u prednost, da bi u poslednjoj sekundi Irving promašio trojku za produžetak.

Irving je, sudbina je htela, postigao prvi koš u novoj sezoni i za novi tim u dojučerašnjem domu i protiv ekipe u kojoj je izgradio reputaciju vrhunskog igrača. 

Na povratku u Klivlend, gde je imao topao doček kluba uoči meča, a zvižduke sa tribina, postigao je 22 poena (8/17 iz igre), uz deset asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. 

Imao je šansu da izbori svom timu produžetak, šutirao je trojku skoro sa iste pozicije odakle je pre dve godine doneo Kavalirsima istorijsku titulu, ali nije pogodio. 

Nakon šuta se zagrlio sa Džejmsom kada su kedan drugom odali poštovanje i stavili tačku na sve priče.

Lebron je u svom karakterističnom stilu obeležio meč, u laganom ritmu je skupljao poene u prvom poluvremenu, igrao rezervisano tokom većeg dela drugog, a onda preuzeo stvar u svoje ruke kada je Kavsima visila pobeda.

Nedostajala mu je jedna asistencija za tripl-dabl. Ubacio je 29 poena (12/19) i imao 16 uhvaćenih lopti, te dve blokade.

Kevin Lav je u ulozi "petice" postigao 15 poena uz 11 skokova, 14 je dodao odlični Derik Rouz, dok je 11 ubacio Džej Krauder, te imao pet skokova. Dvocifren je bio i Džej Ar Smit sa deset kao rezervista.

S druge strane, ključni igrač Seltiksa bio je Braun sa 25 poena (11/23) uz šest skokova i tri ukradene lopte.

Odličan je bio i ruki Džejson Tejtum koji se nakon bojažljivog starta razigrao u drugom poluvremenu i stigao do dabl-dabla na NBA debiju sa 14 poena, deset skokova i tri asistencije.

Dvocifren učinak imao je i rezervista Markus Smart sa 12 poena i devet uhvaćenih loptri, te tri asistencije i po dve ukradene lopte i blokade, a njegova energija sa klupe je bio jedan od ključnih faktora povratka Seltiksa u meč.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar