LE: Tim Partizana za Skenderbeg...

Tošić i Suma prvi put zajedno - hoćemo li u Albaniji videti ultraofanzivni Partizan? Koliko je realno da crno-beli evropski meč započnu sa dva špica i još trojicom ofanzivnih vezista iza njih, a samo sa jednim zadnjim veznim. . .

Fudbal 18.10.2017 | 21:50
LE: Tim Partizana za Skenderbeg...
Partizan iz prva dva kola Lige Evrope ima jedan bod i Partizan neće kalkulisati u Albaniji! Crno-beli žele proleće u Evropi, za tako nešto potrebno im je šest bodova iz duela sa Skenderbegom i zato - Đukić će u Elbasanu napasti iz svih oružja. 

Grobare hrabri činjenica da će po prvi put ove sezone u timu biti dvojica igrača od kojih se očekuje da nose ekipu do svih zacrtanih ciljeva - Zoran Tošić i Sejduba Suma. Ovaj drugi povredio se na prošlom derbiju, a onda sve dodatno zakomplikovalo situaciju jer je Fudbalski savez Gvineje insistirao da igra za reprezentaciju, što ga je na kraju koštalo mesec dana pauze. Taman kada se očekivalo da će zaigrati u tandemu, iz stroja je ispao Bambi. U onom remiju protiv Napretka. Tako je Suma polako pronalazio svoj pravi ritam dok se Tošić oporavljao od nezgodne povrede...

Ali eto sada je kucnuo čas. Suma kao najskuplji i Tošić kao najrenomiraniji igrač srpskog šampiona predvodiće Partizan protiv Skenderbega. Dodatno hrabri i viđeno u Surdulici protiv Radnika, gde se momak iz Gvineje očigledno prijatno osećao na poziciji iza napadača.  

A kada smo kod napadača Đukić bi i na tom planu mogao da udari jako po Albancima. Ognjena Ožegovića odmorio je u nedelju i za očekivati je da ga uvrsti u startnih 11, međutim nikoga ne bi trebalo previše da iznenadi ukoliko mu kao podršku u Đukić u špic pošalje i Tavambu. Snažni Kamerunac ume da odigra i povučenije, tako da bi mogao da odradi i neke defanzivne zadatke. Još jednom, Partizan ne krije da ide po tri boda i zašto onda ne napasti sa dva klasična centarfora? Miroslav Đukić više puta do sada pokazao je da i te kako ume da bude hrabar kada je najkritičnije, pokazao je i dokazao da on voli vodi igru, a ne igra njega, i da uvek teži tome da njegov tim dominira. 

Eventualna ovakva postavka - sa Jankovićem koji bi kompletirao trojku iza napadača - dovela bi do toga da ispred poslednje linije ostane samo jedan "osigurač", u liku i delu Evertona Luiza. Jasno, malo koji trener se usudi - pogotovo u gostima - da tako zaigra u jednom evropskom meču. Stoga treba imati na umu da bi Đukić ipak mogao da žrtvuje jednog napadača za zarad podrške Brazilcu. I tu bi postojala dilema: Jevtović ili Radin? 

Odgovor na pitanje da li će se Đukić odlučiti za prvu ili drugu varijantu verovatno će doneti naredne dve noći... 

Kada je odbrana u pitanju situacija je dosta jasna. Ispred Stojkovića, na desnom boku, biće kapiten Vulićević. Levo ide standardni Nemanja G. Miletić, dok za partnera drugom Miletiću konkurišu Ostojić i iskusni Milan Mitrović. 

Elbasan, četvrtak, 21.05. Prvi deo misije "Uzmi šest bodova Skenderbegu i prezimi u Evropi".    

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar