Kup Kremlja: 2:1 za Srbe u Moskvi!

Laslo i Filip da, Dušan ne!

Tenis 18.10.2017 | 08:45
Kup Kremlja: 2:1 za Srbe u Moskvi!
2:1 za Srbe u Moskvi.

Srpski teniseri Laslo Đere i Filip Krajinović plasirali su se u 2. kolo Kupa Kremlja, dok Dušanu Lajoviću to nije pošlo za rukom ovog utorka.

Đere je napravio preokret u meču sa italijanskim takmičarom Paolom Lorencijem i posle dva sata i 52 minuta velike borbe prošao dalje rezultatom 4:6, 7:6, 6:4.

Protivnik u drugom kolu biće mu pobednik duela u kom će se sastati Mirza Bašić i Blaž Kavčič.

Srbiju će u Moskvi nastaviti da predstavlja i Krajinović, koji je se u prvom kolu razočarao domaće navijače i pobedio ljubimca publike, Andreja Rubljova. Krajinović je bio bolji u završnicama oba seta - 7:5, 7:6 i posle sat i 52 minuta igre izborio duel sa Rikardasom Berankisom iz Litvanije, igrača koji je pre toga izbacio Lajovića.

Lajović je prvi izašao na terene danas i - prvi završio je učešće na turniru u Moskvi, pošto je poražen u dva seta od 169. tenisera sveta - 3:6, 6:7. Duel je trajao sat i 17 minuta.

Kup Kremlja igra se paralelno u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali ne vrednuje se jednako - deo je ATP Serije 250, ali i WTA Premier serije, koja je ekvivalent muškim Mastersima.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Pablo Karenjo Busta, koji je i ove sezone postavljen za prvog nosioca, a nalazi se na 11. mestu na ATP listi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar