Fedeksova trka za Rafom i vrhom ATP planine!

Švajcarac je minulog vikenda titulom na mastersu u Šangaju uspeo da smanji zaostatak za Nadalom na samom vrhu svetske lestvice.

  • Sport
  • Tenis


Pošto su Novak Đoković i Endi Mari, teniseri koji su obeležili proteklih nekoliko sezona, van stroja očekivalo se da konačno neko od mlađih preuzeti ulogu lidera. Međutim,, niko ništa nije pitao Rafaela Nadal i Rodžera Federera koji su i ove 2017, kada sui h svi već otpisali dokazali da su i dalje veliki šampioni.

Uzeli su praktično sve što se moglo uzeti, podelili su međusobno grend slemove i uglavnom dominirali na mastersima, tako da sada sa velikim osmehom mogu da gledaju na ostatak karavana. I da se  koncetrišu na međusobna odmeravanja i poteru za prvim mestom na ATP lestvici na kraju sezone.

Zanimljivo je da su obojica pauzirala prošlu polusezomnu, tako da sada ne brane niti jedan poen. A to znači i da će pobeći svima, a posebno Mariju i Noletu. Rafa trenutno stoji na vrhu sa 10.465 , dok Fedeks kaska sa 8.505 ATP poena. Pred njima su do kraja sezone tri turnira, mada će Španac najverovatnije igrati jedan manje pošto se očekuje da preskoči Bazel.

Rafa Nadal je doživeo poraz u finalu Šangaja od Federera jer je, čini se preumoran. A priča se i da mu se vratio problem sa lečenim kolenom, tako da je veliko pitanje u kakvom stanju će završiti sezonu. Maestro iz Bazela je u prednosti, ali će imati mnogo problema da dostigne bodovnu razliku koja nikako nije mala.

Rodžer Federer je do sada završio na prvom mestu 2004-2007. i 2009, a Rafael Nadal   2008, 2010. i 2013. godinu. Kome če pripasti 2017?

PREDSTOJEĆI TURNIRI       

BAZEL        ATP 500           23-29. 10.       500
PARIZ         MASTERS       30. 10-5. 11.   1.000
LONDON   ATP FINALE   12-19. 11.        1.500

*grad, kategorije, datum, poeni za titulu

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.