Kakav tekst o ŽKK Partizan!

Novinar Pol Nilsen koji piše za FIBA basketbol objavio tekst o Ženskom Košarkaškom klubu Partizan i atmosferi na prvoj utakmici ABA lige protiv Medveščaka.

  • Sport
  • Košarka


"Veoma posebna ljubav 'hrani' ponovno rađanje ŽKK Partizan", naslov je članka Pola Nilsena o ženskoj sekciji crno-belih, koji je objavljen na sajtu FIBA.

Novinar je bio na utakmici Partizan - Medveščak, kojanje odigrana 4. oktobra ove godine u Hali sportova, uoči koje je Grupa JNA predstavila neke pesme sa novog albuma, a u dvorani je bilo nekoliko hiljada navijača Partizana, koji su nosili crno-bele do prve pobede u ABA ligi (65:61).

"Ljubav pobeđuje sve, ali kada postoji dodatna strast koja teče kroz vene, onda počnete da shvatate da se nešto magično dešava u ŽKK Partizan. Reč je o čuvenom sportskom imenu iz Beograda, koje se takmičilo u ženskom Evrokupu 2011, 2012. i 2013. godine, pre nego što je zapalo u veliko finanijske probleme", navodi se u početku članka.

Za novi početak, "vaskrsnuće" kluba, zaslužni su, piše ovaj novinar, supružnici Miljana i Predrag "Kuki" Bojović.

"Ovaj moćni tandem daje sve od sebe kako bi se klub vratio na staze uspeha. Njihova uzajmna ljubav, ljubav prema ženskoj košarci i ljubav prema Partizanu je snaga na koju treba računati, iako je, recimo, skroman budžet, samo jedna od mnogobrojnih prepreka na tom putu", ističe Pol Nilsen.

"Veoma posebna ljubav hrani ponovno rađanje ŽKK Partizan", naslovio je Nilsen svoj članak, a onda nastavio, "Ljubav pobeđuje sve, ali kada postoji dodatna strast koja teče kroz vene, onda počnete da shvatate da se nešto magično dešava u ŽKK Partizan. Supruga i suprug podržavaju vaskrsenje i to je zaista nešto posebno. Bivši bek evroligaša Miljana, koja je prošle sezone napustila Tango Bourž Basket, udružila se sa svojim suprugom Predragom, kako bi se upoznali sa ženskom igrom. Rade sve što mogu, kako bi klub ponovo stigao na staze slavnih dana.

Novinar navodi da je Miljana Bojović lider ekipe, koja bi jednog dana mogla da upliva u trenerske vode, dok njen suprug Predrag, koristi lična poznastva i uticaj kako bi navijače zainteresovao za žensku košarku. Prvi rezultati su izvanredni.

"Ali, nisu samo njih dvoje koji se žrtvuju. Pojedine košarkašice igraju za minimalnu platu, dok ima ljudi oko kluba koji rade na dobrovoljnoj bazi, što u marketingu, što pružajući logističku podršku. Svako radi na izgradnji kluba, na jačanju, na sveukupnom boljitku", ističe se u članku FIBA.

Ono što je posebno fasciniralo Pola Nilena je spoj umetnosti i sporta, odnosno grupa navijača Partizana koji kroz umetnost čine sve da podrže klubove Sportskog društva, a u tome značajnu ulogu ima Predrag Bojović, inače vokal grupe Samostalni referenti.    

"Ovaj fascinantni spoj umetnosti, muzike i košarke, strasti u vezi sa svime što se dešava oko Partizana i posvećenost, pomoglo je klubu ne samo da se vrati u prvu ligu Srbije, već i da se takmiči u regionalnoj ligi. Sve ovo je pomoglo i da se napravi senzacionalna atmosfera na kojoj bi pozavideo bilo koji klub na planeti", ističe kolumnista FIBA.

Takvu atmosferu doživeo je na pomenutoj utakmici protiv Medveščaka, navodeći i da su košarkašice hrvatskog kluba bile impresionirane dešavanjima na tribinama, jer nikada nisu igrale u takvim uslovima.

"Možda najvažniji element cele ove priče, jeste to što bi partnerstvo muža i žene kao srce kluba, moglo da bude seme koje će roditi na duže staze", ističe Pol Nilsen.

Poznat kao "Grobarski treš romantizam", a povezan i sa Partizanovom pank grupom pod nazivom "Grupa JNA", pokret pristalica je odmah uz ženski tim pošto ceni ljubav koju ulažu u ponovno rađenje kluba. I Kuki je poznati umetnik koji nastupa u bendu "Samostalni Referenti". Ova fascinantna fuzija umetnosti, muzike i košarke, strast za sve u vezi sa Partiznom i ogromna posvećenost, pomogla je klubu da se vrati ne samo na vrhunski nivo u Srbiji, već i da se takmiči u WABA ligi. Takođe je pomoglo stvaranju senzacionalne atmosfere kojoj bi pozavideli drugi klubovi širom sveta.Za kraj, zaključak ili poruka:

"Zbog svega što se dešava u Partizanu, posebno tog koktela umetnosti, muzike i košarke, gotovo da osećam zavist prema onima koji su uključeni u nešto što vole do koske. Ako ništa drugo, mogu da računaju na moju podršku i tekst koji ću napisati kada se, nadam se, jednog dana klub bude vratio u Evrokup. Svakako da 'Mili' i 'Kuki' to zaslužuju, zajedno sa svima koji podržavaju ovaj klub i žensku košarku".Izvor: mondo.rs/B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.