Ker: Nisam spreman da produžim ugovor sa Golden Stejtom!

Stalne glavobolje i vrtoglavice teraju trenera Voriorsa da bar na neko vreme napusti poziv trofejnog NBA stratega.

Košarka 21.10.2017 | 16:30
Ker: Nisam spreman da produžim ugovor sa Golden Stejtom!
Prvi trener Golden Stejta, Stiv Ker doneo je odluku da zbog zdravstvenih problema odustane od novog produžetka saradnje sa klubom. Ineče, vredi se setiti da je Stiv Ker od 2014. godine na mestu trenera ekipe s kojom je već u prvoj NBA sezoni uspeo da osvoji šampionsku titulu. On je tek drugi strateg u istoriji, ukoliko se setimo Peta Rajlija kome je to pošlo za rukom.

Šta o svojoj odluci kaže ikona Voriorsa?

„Produžetak ugovora? Nisam spreman da jasno prognoziram šta će biti u budućnosti, kao što sam to do sada činio“, rekao je Stiv Ker za NBC Sports, a onnda izrazio žaljenje, ali i nadu da će se možda, jednoga dana vratiti NBA obručima i parketu koji ga je proslavio.

„Volim da radim kao trener, i želim da nastavim s tim poslom. Iskreno, ne mogu vam reći kada će to moći da se desi“, rekao je Stiv Ker koji je 2015. operisan, a sada kao posledicu medicinskinske intervencije trpi stane glavobolje i vrtoglavicu zbog koje je primoran da bar na neko vreme zaustavi točak svoje trenerske karijere.

Inače, Stiv Ker je pet puta u igračkoj karijeri bio šampion NBA lige, tri puta sa Čikagom, i dva puta sa San Antoniom. Poznat je bio i po preciznom šutu, naročito po pogotcima za tri poena, što je i dokazao na NBA Ol - star vikendu 1997. godine. Sa reprezentacijom SAD on je 1986. godine osvojio medalju na Svetskom prvenstvu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar