UEFA istražuje komšije - namješta se u Crnoj Gori!

Fudbalski savez Crne Gore obavestio je javnost da su dve utakmice tekuće sezone "predmet izveštaja relevantnih organa UEFA zbog sumnje u regularnost".

Fudbal 18.10.2017 | 21:00
UEFA istražuje komšije - namješta se u Crnoj Gori!
U izveštajima UEFA našla se utakmica 9. kola Prve Telekom lige između Iskre i Dečića, koja je završena pobedom domaćina 4:1 (2:0), kao i meč 10. kola druge lige Otrant-Olympic – Čelik 6:1.

Kako se navodi u saopštenju FSCG, kompletna dokumentacija dobijena od UEFA prosleđena je na razmatranje nadležnim državnim organima, Upravi policije Crne Gore i Vrhovnom državnom tužilaštvu. 

Ovo su prva dva susreta iz tekuće sezone koje je UEFA označila kao sumnjive.

Prošle sezone pod sumnjom UEFA našlo se mnogo utakmica (Petrovac – Rudar, Lovćen – Sutjeska, Rudar – Petrovac, Jedinstvo – Rudar, Grbalj – Jedinstvo, Lovćen – Zeta...) i tada je postupak bio isti, pa su dokumenti prosleđeni nadležnim institucijama koje, pišu crnogorski mediji, nisu preduzele gotovo ništa po tom pitanju.

Tokom marta 2015. godine u policijskoj akciji "Tip" uhapšeno je pet fudbalera koji su sumnjičeni da su "dogovaranjem ishoda utakmica sebi ili drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 75.000 evra".

Sporna je tada bila utakmica Sutjeska – Berane, odigrana 30. avgusta 2014. godine, koju je domaći tim dobio sa 4:0, kao i mečevi Berane – Mogren i Mogren – Berane. Nakon istrage koja je trajala nekoliko meseci, nije dokazana krivica fudbalera, koji su mogli da nastave da se bave fudbalom.

Pod direktnom istragom UEFA bilo je i nekoliko evropskih utakmica Čelika, neki fudbaleri nikšićkog kluba čak su i morali da putuju u Nion da bi dali izjave, ali ni u tom slučaju nije dokazano da je neka utakmica nameštena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar