SP: Crnogorci pozvali četvoricu evroligaških igrača!

Na potezu su klubovi! Da li će Zvezda, Valensija, Himki i Real Madrid pustiti igrače da nastupa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?

Košarka 18.10.2017 | 16:30
SP: Crnogorci pozvali četvoricu evroligaških igrača!
Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović saopštio je preliminarni spisak za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a na njemu se nalaze i igrači koji nastupaju za evroligaške klubove.

Na taj način su Crnogorci postali prva reprezentacija koja je uvrstila te igrače na spisak i sada su na potezu klubovi.

Konkretno, radi se o četvorici igrača: Zvezdin Milko Bjelica, Marko Todorović iz Himkija, Bojan Dubljević (Valensija) i Dinjo Radonjić (Real Madrid). Kao što je bilo i očekivano, na spisku nema Nikole Vučevića, košarkaša NBA ligaša Orlando Medžika.

Crmogorci će 23. februara sledeće godine odigrati utakmicu sa evropskim prvakom, Slovenijom.

Problem sa evroligaškim igračima nastao je zbog sukoba između čelnika tog takmičenja i FIBA. Ipak, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu najavio je da sa njihove strane neće biti nikakvih sankcija za igrače koji nastupe u kvalifikacijama koje se poklapaju sa kalendarom elitnog takmičenja.

Na spisku se nalaze: Filip Barović, Aleksa Ilić, Derek Nidam, Petar Popović, Blagota Sekulić, Milko Bjelica, Nikola Ivanović, Danilo Nikolić, Dino Radončić, Marko Simonović, Ognjen Čarapić, Ivan Maraš, Zoran Nikolić, Nemanja Radović, Marko Todorović, Bojan Dubljević, Vladimir Mihailović, Vukota Pavić, Sead Šehović, Nemanja Vranješ, Nemanja Đurišić, Starovlah Milić, Nikola Pavličević, Suad Šehović.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar