Pola trener, pola problem: Murinjo ne bira riječi...!

Njegovi intervjui su uvek interesantni, ali i opasni po sve koji nisu Mančester junajted. Ovog puta mogao bi da napravi ozbiljan problem u reprezentaciji - Francuske?!

Fudbal 18.10.2017 | 09:00
Pola trener, pola problem: Murinjo ne bira riječi...!
Kada daje intervjue, a nije da je to retkost, Žoze Murinjo je uvek jedan od najzahvalnijih sagovornika. Nema floskula i praznih reči.

Osim kada on to želi.

Za novinare su intervjui s njim praznik, jer jer baš potrebno da ne znate svoj posao da biste dobili praznu izjavu koja neće "prodati" tekst. Ipak, svako njegovo pojavljivanje u medijima potencijalni je problem za sve ostale, a to u konkretnom slučaju znači - sve one koji ne brane boje Mančester junajteda.

Smišljeno ili ne, Portugalac je poslednjim u nizu intervjua izazvao možda razdor unutar fudbalske reprezentacije – Francuske!

Kako?

Govoreći za francuske medije, Mu je otkrio da zvezda francuskog i evropskog fudbala, Pol Pogba, možda i nije srećan što mu je partner na sredini terena u tim selektora Didijea Dešana - Blaz Matuidi.

Vezista koji je letos prešao iz Pari Sen Žermena u Juventus najčešći je partner Pogbi u nacionalnom timu, iako Dešan ima "bezbroj" opcija u svim linijama. Ako pitate Murinja - Pogba i Matuidi nisu kompatibilni i uloga koju "njegov" igrač dobija nije, kako kaže, odgovarajuća.

Iako će Pogba uvek moći da kaže da je to samo i isključivo Murinjov stav, sam menadžer Mančester junajteda nije se potrudio da izborom reči zaštiti najskuplje pojačanje u istoriji kluba, ujedno i u njegovoj karijeri (a, izračunato je da je potrošio preko milijardu evra na fudbalere kao trener Porta, Čelsija, Intera, Reala, Čelsija i Junajteda).

"Pol i nije baš srećan. Znate, on može da ispisuje istoriju fudbala. On je veliki talenat", rekao je Murinjo.

"Mi u Mančester junajtedu imamo balans na sredini terena kako bismo pokrili prostor bolje. Sa Blazom Matuidijem u timu Francuske... rekao bih da on nije baš najsrećniji".

Kada se ovo ovako pročita prvi utisak koji steknete je da se Pogba požalio u klubu da mu je mnogo teže da nastupa za nacionalni tim, što uostalom nije retkost i to je problem sa kojim se susreće veliki broj zvezda evropskog i svetskog fudbala. Ni Nemanja Matić nije krio da se, konkretno kod Dika Advokata, duplo više umarao igrajući za Srbiju nego za Čelsi.

O mukama Lionela Mesija kad napusti Barselonu i stigne u Argentinu suvišno je i govoriti…

Ali, teško da je i jedan trener želeo da postigne nešto govoreći javno o problemima s kojima se sreću njegovi igrači kada odlaze u reprezentaciju, pritom čak i ne skrivajući ime "onog" koji je "uzrok" problema.

Iako bi uzrok, možda, mogao da bude njegov ljubimac, Pogba - posmatrano iz ugla trenera Juventusa, Masimilijana Alegrija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar