''Ćiro d' Italija''!

Neverovatna forma golgetera Lacija krunisana golovima i velikom pobedom nad Juventusom proteklog vikenda.

Fudbal 16.10.2017 | 16:15
''Ćiro d' Italija''!
Kada ga god otpišete on se vrati još jači, kada odigra sezonu bez golova već u sledećoj golgeterski načisto poludi. To je Ćiro Imobile! Najbolji italijanski napadač u ovom trenutku i čovek zbog kojeg su fudbalski fanatici na „čizmi“ šampionsku trku u Seriji A počeli popularno da nazivaju – Ćiro d' Italija!

Čak i kada su ga kao golobradog momka otpisali u Juventusu on nije odustajao, svoj put je prokopao u Seriji B i dresu Peskare i onda eksplodirao u Torinu. Da može da igra samo u Italiji pokazao je u dresovima Borusije iz Dortmunda i Sevilje, a onda je poljuljanog samopouzdanja stigao u Rim i tamo dostigao formu karijere.

Na Neskoplavi dres i sitem igre koji forsira Simone Inzagi se adaptirao ekspresno, prošle sezone je postigao 23 gola u Seriji A na 36 utakmica, ali se prava eksplozija dogodila na početku aktuelnog šampionata. Prvo devet golova na sedam utakmica, plus dva u Superkupu Italije kada je oteo trofej Staroj dami na rimskom Olimpiku, a onda još dva za veliki skalp Juventusa u Torinu.

„Uživam sa svojim saigračima, izuzetno je ovo što smo uspeli do sada. Ja sam napadač, moj posao je da ubacim loptu u mrežu i veliko mi je zadovoljstvo da igram. Ova pobeda predstavlja veliko dostignuće, Juve je na svom terenu nije bio pobeđen 57 utakmica, tako da je ovo što smo uradili izuzetno. Ovo je za nas veliki pomak u pogledu morala i samopouzdanja. Znali smo da imamo kvalitet, samo smo morali da se podignemo u smislu mentaliteta“, rekao je Imobile.

Lacio je njegov povratak platio nešto manje od 10.000.000 evra. U tom trenutku mnogi su sumnjičavo gledali na taj potez, s obzirom da mu je karijera bila u velikom padu. Stigao je kao zamena za iskusnog Miroslava Klosea, ali je postao daleko više od zamene.

U ovom trenutku od momka rođenog u predgrađu Napulja na listi igrača koji konkurišu za Zlatnu kopačku Evrope nalaze se samo Albert Prosa iz estonskog Talina i Radamel Falkao iz Monaka. Ipak, Estonac će vrlo brzo pasti sa vrha, bez obzira što je postigao 26 golova, jer se tamošnje prvenstvo završava za dve nedelje, pa će u nonkurenciji ostati samo igrači iz TOP 5 liga. Falkao je postigao 12, Imobile 11, baš kao i Lionel Mesi, a potom slede Paulo Dibala i Pjer Emerik Obamejan sa po 10 postignutih pogodaka. Ikardii Levandovski sa dali po devet.

Lacio je u ovu sezonu ušao potpuno iz drugog plana, u senci velikih ambicija Intera i Milana, odnosno prošlogodišnje trojke Juventusa, Rome i Napolija, ali se sada u italijanskom fudbalu o rimskom klubu pričao kao ozbiljnom kandidatu za izlazak u Ligu šampiona. Ukoliko Nebeskoplavi u svojim redovima budu imali ovakvog Imobilea taj cilj će biti i te kako dostižan.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar