MLS: Het-trik Nikolića za Paunov Čikago!

Drama kolo pre kraja. . .  Mađarski reprezentativac preuzeo čelo liste strelaca!

Fudbal 16.10.2017 | 12:30
MLS: Het-trik Nikolića za Paunov Čikago!
Prošle godine u ovo vreme su bili ubedljivo poslednji na tabeli. Sada je treći na Istoku kolo pre kraja, sa nadom da će u poslednoj rundi ligaškog dela preuzeti drugu poziciju i obezbediti lakši put kroz plej-of. Reč je o Čikagu našeg Veljka Paunovića koji je najveće iznenađenje u američkoj MSL ligi...

U pretposlednjem kolu prvenstva Čikago je uz het-trik nezaustavljivog Nemanje Nikolićasavladao sa 3:2 Filadelfiju Union za koju je Paunović igrao na kraju karijere. Čikago je poveo posle sjajne reakcije Nikolića, ali je domaća odbrana očajni intervencijama poklonila gostima dva gola i vođstvo za preokret. Ipak, Nikolić je prvo iz penala, a potom i sjajnim udarcem sa distance uspeo da Čikagu obezbedi tri boda.  



Čikago na trećem mestu istočne konferencije ima bod manje od drugopalsiranog Njujorka koji je sinoć poražen od Red Bula u gradskom derbiju. U poslednjem kolu Čikago gostuje Hjustonu, dok Njujork dočekuje Kolumbus. Njujorčani moraju da kiksni da bi Čikago pobedom završio kao drugi na Zapadu. Druga pozicija donosi lakši raspored u plej-ofu jer dve prvoplasirane ekipe uključuju tek u konferencijska polufinala, dok trećeplasirani kreće od četvrtfinala.

Sa tri gola protiv Filadelfije, Nemanja Nikolić se učvrstio čelu liste strelaca i ukupno ima 24 pogotoka na 33 utakmice. Prate ga Dijego Valeri sa 21 pogotkom i David Vilja sa 20 golova.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar