PL: Od šampiona ni traga, ni glasa!

Izabranici trenera Šekspira su u prvih sedam kola ostvarili samo jednu pobedu, i to još sredinom avgusta na domaćem terenu nad novajlijom Brajtonom.

Fudbal 16.10.2017 | 15:15
PL: Od šampiona ni traga, ni glasa!
Poslednji susret osmog kola engleske Premijer lige donosi nam okršaj timova koji se nalaze u padu forme, s tim da se gosti iz Birmingema, zahvaljujući pobedama u prva dva kola, i dalje nalaze u sredini tabele, tačnije na 10. mestu, dok je Lester tek 17. i trenutno ima četiri boda manje od Vest Bromviča. Prošlosezonski dvoboji okončani su trijumfima gostiju, a nije naodmet pomenuti da VBA nije poražen na proteklih osam gostovanja Lisicama, računajući sva takmičenja.

Ipak, sada u taboru skorašnjeg šampiona i ne pomišljaju na tako nešto, s obzirom na to da se nalaze u opasnoj zoni i u nastavku prvenstva im je svaki bod zaista od velike važnosti. Naime, izabranici trenera Krejga Šekspira su u prvih sedam kola ostvarili samo jednu pobedu, i to još sredinom avgusta na domaćem terenu nad novajlijom Brajtonom, dok su u preostalih šest nastupa upisali čak četiri poraza i dva remija, tako da definitivno imaju imperativ rezultata u okršaju sa Vest Bromom.

Doduše, tim sa King Pauer stadiona je ove sezone ostvario i dve pobede u Liga kupu - nad Šefild Junajtedom i Liverpulom, što samo govori da i dalje poseduje određeni kvalitet - ali za nešto bolji plasman u prvenstvu potrebno je još više sportske drskosti i zalaganja. A nešto slično se i očekuje u meču s gostima iz predgrađa Birmingema, bez obzira što Lesteru i dalje fale povređeni štoper Robert Hut i vezista Mati Džejms.

Ekipa s Hotornsa je posle dobrog otvaranja sezone i izbacivanja niželigaša Akringtona iz Liga kupa, zapala u malu krizu, pa je u pet prvenstvenih nastupa osvojila samo još tri boda. Potom je Vest Brom na svom terenu poražen od Mančester Sitija i završio učešće u pomenutom kup takmičenju.

Vrećice su na strani poražene od Brajtona i Arsenala, tako da će sada protiv Lestera morati da pokažu mnogo bolju partiju ako žele da izbegnu i treći uzastopni poraz u gostima. Što se tiče problema s izostancima, van stroja je samo povređeni napadačNaser Čadli, dok su pod znakom pitanja roviti veznjaka Džejms Morisona i napadač Hal Robson-Kanu.

PREMIJER LIGA - 8. KOLO

Subota
Liverpul - Mančester Junajted 0:0

Barnli - Vest Hem 1:1 (0:1)
/Vud 85 - Antonio 19/

Kristal Palas - Čelsi 2:1 (2:1)
/Aspilikueta 11ag, Zaha 45 - Bakajoko 18/

Mančester Siti - Stouk 7:2 (3:1)
/Žesus 17, 55, Sterling 19, D. Silva 27, Fernandinjo 60, Sane 62, B. Silva 79 - Dijuf 44, Voker 47ag/

Svonsi - Hadersfild 2:0 (1:0)
/Abraham 42, 48/

Totenhem - Bornmut 1:0 (0:0)
/Eriksen 47/

Votford - Arsenal 2:1 (0:1)
/Dini 71pen, Kleverli 90+2 - Mertezeker 39/

Nedelja
Brajton - Everton 1:1 (0:0)
/Nokar 82 - Runi 89 pen/

Sautempton - Njukasl 2:2 (0:1)
/Gabijadini 49, 75 - Hejden 20, Ajoze Perez 51/

Ponedeljak
21.00: Lester - Vest Bromvič Albion 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar