Spaleti otkriva recept pobjede nad Milanom...

Ikardi veličanstveni, Milan rizikovao i otvorio nam prostor da damo gol! Trener Intera objasnio kako je njegova ekipa umela da prepozna ključne momente i šanse u utakmici.

Fudbal 16.10.2017 | 13:45
Spaleti otkriva recept pobjede nad Milanom...
Prošle sezone su oba derbija dela Madonina završeni remijima posle golova u poslednjim sekundama, a večeras je Inter došao do pobede golom u 90. minutu iz penala. Iako je Milan možda zaslužio bod, iako je bio bolji u drugom poluvremenu, bilo je očigledno da Inter ima jasan plan u igri i da je Lučano Spaleti doneo čvrstinu i automatizam u igri Nerazurima.

Spaleti će po dobrom partiti prvi milanski derbi...

„Pobede u ovakvim mečevima podižu samopouzdanje. Ali ako analizirate vrlo pažljivo, videćete da smo osetili prave trenutke u utakmici i da smo imali pravu odlučnost za derbi. Ipak, moramo bolje od ovoga jer u pojedinim momentima smo se baš mučili. U jednom delu drugog poluvremena smo se previše povukli, za razliku od prvog kada smo dobro kontrolisali loptu i napadali kroz sredinu sa „dijamantom“ u veznom redu“, rekao je Interov trener posle meča.

Naravno, u prvi plan je istakao kapitena i trostrukog strelca Maura Ikardija.

„Mauro je bio veličanstven večeras. Grandiozan! Uprkos svoj odgovornosti koja je na njegovim leđima, poseduje skromnost da sasaluša savete, da radi naporno i bori se za svaku loptu. Centarfor ne može uvek da čeka šansu jer postaje lakši za čuvanje. On je kompletan napadač i s obzirom na mnogo odgovornosti na njegovim ramenima, mnogo doprinosi pravim razmišljanjem“.

Na reči Vinćenca Montele da je Milan bio bolji u drugom poluvremenu, Spaleti je konstatovao sledeće:

„Montela ima pravo kada kaže da su bili bolji u drugom poluvremenu. Ali tada su napadali svim silama, Borini se više nije vraćao da pomaže odbrani i da smo u toj situaciji dodali neku loptu do Perišića, vrlo verovatno bismo dali gol. Milan je bio dobar i naterao nas je da promenimo igru jer smo u jednom trenutku prešli na trojicu u poslednjoj liniji jer je Milan promenio poziciju Boriniju. Naši bekovi su zato kasnili. Milan je preuzeo rizik i dao nam šansu da postignemo gol, a mi smo to umeli da iskoristimo“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar