Alimpijević: Nije ovo ni prvi, ni jedini poraz...!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je da je Budućnost zasluženo pobedila njegovu ekipu i dodao da se moraju izvući pouke.

Košarka 16.10.2017 | 10:30
Alimpijević: Nije ovo ni prvi, ni jedini poraz...!
"Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobedi. Danas su želeli više. To se videlo od prvog minuta... Neki nesrećni šutevi im nisu ušli u prvom poluvremenu. Ovo je zaslužena pobeda i čestitam im na tome", rekao je Alimipijević.

Zvezda je upisala prvi poraz u regionalnom takmičenju, pošto je u Železniku izgubila od Budućnosti sa 75:79 u četvrtom kolu regionalnog takmičenja. 

"Nema govora, trebalo je da se pobedi ova utakmcia danas, da bi se stavila tačka na ovaj dobar period iza nas... Ako bismo sada uzeli da pričamo o umoru, šta onda da pričamo kada sezona odmakne?! Za ovakav tempo i ritam utakmica potrebno je da se uključi više igrača sa svojim učinkom. Mladi igrači, koji su imali manju minutažu protiv Žalgirisa su trebali danas lakše i bolje da rešavaju neke situacije. Pre svega mislim u odbrani, ni od koga se ne očekuje u napadu da rešava situacije", rekao je Alimpijević. 

Zvezdi je ovo drugi uzastopni poraz u sezoni, nakon što je nedavno takodje u samoj završnici izgubila od Žalgirisa u Evroligi. 

"Nije ovo ni prvi ni jedini poraz ovakvog tipa. ABA liga je ujednačena... Na nama je da sprečimo da se ovakve stvari više ne dešavaju", rekao je Alimipijević. 

Zvezda je i na ovom meču nastupila bez Nemanje Dangubića, a Alimipijević je kazao da je povremeni reprezentativac dobio "reakciju na avion". 

"Trenirao je normalno, ali kada smo putovali za Kaunas, Dangubiću je otekla noga od sletanja i poletanja nakon udarca na utakmici protiv Olimpije", rekao je trener Zvezde. 

On je kazao da će biti više prostora za Dejana Davidovca i Dragana Apića. 

"Svakako svi konkurišu za tim, a posebno će posle ovih utakmica biti biše mesta za Davidovca koji pokriva tri pozicije", rekao je Alimpijević. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar