Nedjelja kad je otišao Kaka...!

Slavni Brazilac igra noćas poslednji meč u dresu Orlanda pred svojom publikom.

Fudbal 15.10.2017 | 21:45
Nedjelja kad je otišao Kaka...!
Pretposlednje kolo u američkoj MLS ligi proteći će večeras u znaku samo jednog čoveka - Kake. Proslavljeni Brazilac poslednji put će se pojaviti u dresu Orlando Sitija pred svojom publikom u gradu u kojem je upravo on udario temelje profesionalnog fudbala.

Brazilac je odlučio da ne produži ugovor s Orlandom koji mu ističe u decembru, mada poručuje i da to ne znači automatski da će okončati veliku karijeru u 35. godini. 
"Dva meseca sam se 'lomio' i na kraju odlučio da ne produžim ugovor. Moja jedina odluka je da ne ostanem u Orlandu, ali ona ne znači i da ću okončati karijeru. Ono što mogu da kažem je da ću se vratiti ovde jednog dana sigurno, pitanje je samo kako - da li kao ambasador kluba, generalni menadžer ili trener", istakao je Kaka. 

I zaista, nema razloga da tako ne bude jer istorija Orlanda od 2015. godine počinje upravo s Kakom, koji je bio prvi fudbaler angažovan na početku postojanja Sitija.

Šampion Evrope sa Milanom (2007), prvak sveta sa Brazilom (2002) i najbolji fudbaler planete (2007) za tri sezone postigao je 22 pogotka na 67 utakmica za Orlando, ali je mnogo važnije što je probudio fudbal u ovom gradu.

Istovremeno, zaradio je i dobru lovu na Floridi, pošto je sa više od 7.000.000 dolara po sezoni bio i najplaćeniji profesionalni fudbaler u MLS ligi. Svakako zasluženo...   

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar