ITA: Ko će kome... ''Viola'' slavila protiv Udinezea!

Pobjedu Fiorentini protiv Udinezea donio dvostruki strijelac Siril Tero, nekadašnji prvotimac ekipe iz Udina.  Sunce obasjalo Firencu - Tero pucao u svoje! Viola sjajnom partijom savladala Udineze - 2:1.

Fudbal 15.10.2017 | 15:00
ITA: Ko će kome... ''Viola'' slavila protiv Udinezea!
"Ako postignem gol, naravno da ću ga slaviti. Ne razumijem igrače koji ne slave kada zatresu mrežu bivšeg kluba. Onda bolje da i ne igraju te mečeve", izjavio je uoči meča Fiorentina - Udineze Siril Tero.

Rečeno - učinjeno! I to ne jednom, nego dva puta!

Francuski napadač, koji je od 2014. tri godine nosio dres ekipe iz Udina, a onda proteklog ljeta pojačao redove upravo "viole", bio je čovjek odluke u prvom današnjem meču 8. kola Serije A, tako što je dva puta pogodio mrežu svog bivšeg kluba i ispunio obećanje - proslavio je oba pogotka.

Osim golova Teroa u 28. i 57. minutu, Fiorentina je mogla postići još neki, a najbliži tome bio je Đovani Simeone, koji je imao tri prilike, od kojih je najbolja bila dva minuta nakon vodećeg gola, ali je pogodio stativu.

U nastavku nešto bolja igra gostiju, ali dovoljna samo za počasni pogodak Samira.

Fiorentina je tako 11. put zaredom slavila pred svojim navijačima u duelu sa "zebrama" iz Udina.



Posle tri utakmice posta konačno vedriji dani i za Fjorentinu. Ekipa Stefana Piolija upisala je treću ovosezonsku pobedu u Seriji A za koju se pobrinuo sjajni Siril Tero. Iskusni francuski napadač bio je danas koban po svoj bivši tim Udineze koji je častio sa dve lopte u mreži - 2:1.

Ne bi bilo nepošteno reći da je Fiorentina ubila Zebre danas, posebno u prvom poluvremenu kada su stativa i solidni golman Albano Bizari sačuvali Udineze katastrofe. Tero je iskoristio u 28. minutu jednu od mnogobrojnih šansi i doneo prednost domaćinu.

Udineze se tek u nastavku setio da bi mogao da igra fudbal i nisu bili loši kada su krenuli u napad. Golman domaćih Sportijelo sačuvao je mrežu pred naletima gostiju početkom drugog dela, a nekoliko promašaja danas fudbalera u žutim drsovima ponovo je kaznio Tero u 57. minutu kada je stigao do trećeg gola u sezoni.

Sve što je Udineze uradio na ovom meču bio je počasni gol i to prvenac Brazilca Samira20-ak minuta pre kraja koji na kraju ipak nije ugrozio trijumf Fjorentine u čijim redovima ni danas nije bilo Nikole Milenkovića.  

SERIJA A - 8. KOLO:

Fiorentina - Udineze 2:1 (1:0)
/Tero 28, 57 - Samir 72/

Bolonja - SPAL (15:00)
Kaljari - Đenova
Krotone - Torino
Sampdorija - Atalanta
Sasuolo - Kjevo
Inter - Milan (20:45)

Odigrano u subotu:

Juventus - Lacio 1:2 (1:0)
/Daglas Kosta 23 - Imobile 47, 54 pen/

Roma - Napoli 0:1 (0:1)
/Insinje 20/

U ponedjeljak:

Helas Verona - Benevento (20:45)

TABELA: Napoli (+1) 24, Lacio (+1) 19, Inter 19, Juventus (+1) 19, Roma 15, Torino 12, Milan 12, Sampdorija (-1) 11, Kjevo 11, Bolonja 11, Fiorentina (+1) 10, Atalanta 9, Udineze (+1) 6, Kaljari 6, SPAL 5, Krotone 5, Sasuolo 4, Helas Verona 3, Đenova 2, Benevento 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar