Partizan: Pazi, snima se!

UEFA naredila, Partizan izvršava - postavljaju se kamere na stadionu i oko stadiona u Humskoj. Ubuduće će svako ko baci baklju biti snimljen i odmah procesuiran!

Fudbal 17.10.2017 | 10:00
Partizan: Pazi, snima se!
Fudbalski klub Partizan se naplaćao kazni Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) proteklih godina i decenija, bio je izbacivan iz Evrope zbog nereda svojih navijača. U aktuelnoj sezoni, Partizan je već dve utakmice morao da igra pred praznim tribinama, a pre dva dana u klub je stigla i nova "čestitka" od UEFA - račun od 130.000 evra.

A bliži se meč visokog rizika protiv albanskog Skenderbega...

Bezbednosni standardi UEFA se pooštravaju, a Partizan nema više prostora da se kocka. Sve ovo, ali i naređenje UEFA, nateralo je upravu crno-belih da uradi nešto za budućnost. Partizan je angažovao firmu koja postavlja video nadzor na tribinama stadiona, pa će oko stadiona i na samom objektu biti postavljeno UKUPNO 76 KAMERA!

"Pre dva dana iz UEFA je stiglo obaveštenje da treba da platimo još 130.000 evra, a video nadzor košta manje od toga. Imamo rok do 27. oktobra da kamere moraju da budu postavljene i da rade. Dakle, pre meča sa Skenderbegom moraju da funkcionišu", rekao je za TV Partizan, generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.

Dodao je da veruje da će navijači Partizana ovo pozdraviti.

"Svaki navijač mora da bude svestan da Partizan plaća velike kazne. Da nije bilo meča bez publike, ko zna kako bi se završio, na primer meč protiv kijevskog Dinama, kada smo vodili 2:0. Sa navijačima bismo teško izgubili tu utakmicu. Bilo je šta je bilo, radimo na tome da se to više nikada ne ponovi", rekao je Vazura i poručio: "Oni koji prave incidente ubuduće će biti kažnjavani".

Uvođenje video-nadzora, prema rečima Vazure, koštaće Partizan "nešto više od 100.000 evra", a osim kamera oko celog stadiona, postojaće i kontrolna soba sa najsavremenijom opremom.

Šta ovo, praktično, znači?

To znači da će bilo koji pojedinac koji napravi neku nedozvoljenu radnju na stadionu, recimo, upali baklju i baci je, biti snimljen i procesuiran.

Direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović rekao je da će objekat, praktično, biti opasan kamerama - unutrašnji i spoljašnji prsten. Kamerama će biti pokriven i restriktivni prostor, parking i sve što se snima "ulazi" u kontrolnu sobu u kojoj pored njega, tokom utakmice, sede i policija, vatrogasci, tužilac, sudija...

"Od tih 76 kamera, u unutrašnjem prstenu biće 8 brzih kamera koje će moći da zumiraju zenicu oka i za nekoliko sekundi znaćemo ko je bacio baklju na teren", ističe Stepanović i tvrdi da će taj pojedinac odmah biti procesuiran.

Hm, videćemo...

Osim ovog video-nadzora postavljaju se i nove kapije na ulazima u stadion, koja podrazumeva i strožu kontrolu. Ako policija ne odobri neki transparent, navijači neće moći da ga unesu na tribine.

Ovome treba dodati i izjavu Miloša Vazure da je UEFA jasno poručila Partizanu, da ako prođe grupnu fazu Lige Evrope, a do februara ne budu montirane kapije i uvedena stroža kontrola na ulazima, NEĆE MOĆI da igra utakmice na svom stadionu.

Zanimljivo, u emisiji TV Partizan kao "problematična" tribina navedena je istočna (navodno zbog toga što gledaoci sede na nedozvoljenim mestima - ulazima), a nije navedeno da je Partizan, zapravo, kažnjen zbog političkih transparenata protiv podgoričke Budućnosti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar