Zašto u Valensiji ne računaju na Maksimovića?

Srpski fudbaler u dosadašnjem toku sezone odigrao 19 minuta protiv Atletika, 17 protiv Malage, odnosno samo jedan na debiju sa Las Palmasom.

Fudbal 15.10.2017 | 16:15
Zašto u Valensiji ne računaju na Maksimovića?
Kada je potpisao za Valensiju kao slobodan igrač, zlatni srpski Orlić Nemanja Maksimović oslovljen je kao igrač ogromnog talenta, koji bi mogao da zaigra ozbiljnu ulogu u ekipi Marselina Torala već u ovoj sezoni. Ipak, fudbaler koji se našao na spisku selektora Srbije Slavoljuba Muslina za odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za Mundijal, od početka sezone odigrao je ukupno 37 minuta u španskoj Primeri, a nema ga na spisku igrača koji konkurišu za večerašnji meč sa Betisom na stadionu Benito Viljamarin (20.45).

Izostanskom talentovanog srpskog veziste iznenađeni su i lokalni mediji u Valensiji. Superdeporte piše da je se radi isključivo o odluci trenera, a znatno veće čuđenje izrazio je Las Provinsijas, koji je tome posvetio tekst uz konstataciju da mladi fudbaler nije na spisku igrača uprkos tome što nije odigrao ni minut za nacionalni tim protiv Austrije i Gruzija.

Pomenuti portal navodi da je ova odluka Marselina Torala prilično čudna i zbog činjenice da Valensija u Sevilji na klupi neće imati zamenu za Žefrijha Kondogbiju i Danija Pareha. Jedini mogući i logičan izbor u slučaju povrede nekog od njih dvojice jeste uvođenje Karlosa Solera u sredinu terena i ubacivanje nekog igrača koji pokriva bočne pozicije u veznom redu.

Maksimović je dogovor sa upravom Slepih miševa postigao još prošle zime, a zadužio dres novog kluba prošlog leta, što je bio slučaj i sa Simoneom Zazom, odnosno Fabijanom Oreljanom, ali je samo italijanski golgeter dobio veliko poverenje kod šefa struke.

Srpski vezista je zabeležio tri nasupa od početka sezone, od čega 19 minuta protiv Atletika, 17 protiv Malage, odnosno samo jedan na debiju sa Las Palmasom. Maksimoviću ne ostaje ništa osim da radom na treninzima pokuša da obezbedi minutažu kod Marselina Torala i stavi mu do znanja da pored neprikosnovenih Pareha i Kondogbijeima još jedno adekvatno rešenje u centralnom delu veznog reda. Ipak, iako u ovom trenutku nije u prvom planu, izvesno je da u Valensiji računaju na 22-godišnjeg srpskog fudbalera, o čemu svedoči i potpisivanje ugovora do juna 2022. godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar