HOL: Siloviti Ajaks i blijedi Fajenord!

Ajaks silan, ali ga Sparta dva puta častila! Prva dva pogotka u trijumfu od 4:0 bila su autogolovi tima iz Roterdama.  Fajenord oštećen? Šampion remizirao sa Zvoleom (0:0) i oborio neslavan rekord iz 2007. godine.

Fudbal 15.10.2017 | 11:15
HOL: Siloviti Ajaks i blijedi Fajenord!
Fudbaleri Ajaksa pregazili su na svom terenu roterdamsku Spartu sa 4:0 u meču osmog kola holandske Eredivizije i nastavili poteru za vodećim PSV Ajndhovenom.

Ruku na srce, amsterdamski klub imao je i dozu sreće pošto su prva dva pogotka bili autogolovi, pa je Kopljanicima posle bilo lakše da kasnije dotuku protivnika.

Prvo je Rajan Nanusi u 39. minutu zatresao sopstvenu mrežu i tako poništio do tada solidan učinak sopstvenog tima.

Na isti način golman Sparte kapitulirao je u 64. minutu, kada je autogol postigao Šeral Floranus.

A zatim je bio red da i igrači Ajaksa postignu neke pogotke. I uradili su to dva puta za samo tri minuta. David Neres je u 73. minutu povisio na 3:0, a konačan rezultat postavio je Amin Junes tri minuta kasnije. U obe situacije asistirao je Hakim Zijeh.

Mogao je Ajaks da upali i “petardu” na svom terenu, ali je u drugom minutu nadoknade golman Korstmit odbranio penal Kasperu Dolbergu. 

Fajenordova šampionska mašina ponovo se pokvarila, na zadovoljstvo rivala koji željno čekaju kikseve ekipe Đovanija van Brnkhorsta. Zvole je večeras odoleo na prepunom de Kajpu i odneo kući vredan bod (0:0) koji će sigurno zadati velike glavobolje šampionu Holandije.

Jer, prvi put od aprila 2007. fudbaleri Fajenorda nisu uspeli da zatresu mrežu rivala na dve vezane utakmice na svom terenu, pa je jasno da su ostali tupih zuba.

Možda su domaćini bili malo uspavani, misleći i na obaveze u Ligi šampiona tokom nedelje i meč sa Šahtjorom, ali su odigrali mlak i neubedljiv meč posle kojeg su omogućili Ajaksu da im preotme drugo mesto. Problem više za šampiona Holandija je činjenica da PSV sutra ima šansu da se odlepi na pet bodova razlike, pa nas opet čeka zanimljiva šampionska trka. 

Istina, možda im u 70. minutu nije dosuđen penal, ali o tome će se tek diskutovati narednih dana...

EREDIVIZIJA - 8. kolo

Subota
Ajaks - Sparta 4:0 (1:0)
/Sanusi 39ag, Floranus 64ag, Neres 73, 76/

Roda - Breda 1:0 (0:0)
/Gustafson 90+2/

Fajenord - Zvole 0:0

Utreht - Herenven 3:1 (2:1)
/Ajub 26, Baebek 41, 63 - Šars 24/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar