Cvajta: U Dizeldorfu sanjaju elitu!

Bohum se vratio iz mrtvih, Dinamo i sramno simuliranje Krojcera! Zanimljivo popodne beše juče u Cvajti. . .

Fudbal 15.10.2017 | 10:30
Cvajta: U Dizeldorfu sanjaju elitu!
U Dizeldorfu se ponovo oseća miris elite! Kako vreme prolazi, sve više deluje da je Fortuna spremna za povratak u Bundesligu, a četvrtim vezanim trijumfom ponovo ima lepu bodovnu prednost u odnosu na najprijatnije iznenađenje Cvajte - Kil. Fortuna je kao gost savladao direktnog konkurenta za odlazak u viši rang, Ajntraht Bilefeld rezultatom 2:0!

Benito Raman bio je taj koji je načeo gol domaćeg sastava. Dobio je odličnu loptu od Heningsa, tačno u srcu kaznenog prostora, odakle mu nije bilo teško da matira protivničkog golmana. Taman što je utakmica ušla u završnih 15 minuta, Nojhaus je iskoristio Heningsov dobar pregled igre i duplirao vođstvo. Ujedno i postavio konačni rezultat.

Bohum se vratio iz mrtvih! Posle dosta turbulencija u poslednja četiri kola i čak tri poraza, Bohum je rutinski dobio Sandhauzen rezultatom 2:0.

Sve je počelo magijom Robija Kruzea, čiji je trik leve strane terena Lukas Hintenserpretvorio u gol.

A onda, kada se činilo da bi rezultat mogao da ostane nepromenjen, Kruze je iskreirao novu veliku šansu koju je Kevin Štoger materijalizovao bez većih problema.

Najveće uzbuđenje bilo je u duelu Dinama i Ingolštata, gde su viđena četiri gola, rutinsko vođstvo gostiju, a onda i Dinamov dupli posao Mlape, ispraćen i sramnim simuliranjem Niklasa Krojcera, što je sudija Sven Jablonski početnički reagovao i pokazao na belu tačku - 2:2. 

Ingolštat je do 23 minuta imao dva gola prednosti zahvaljujući Gausu i Moralesu, ali je Mlapa posle Kreuzerovog ispada sa bele tačke prepolovio zaostatak. Tek što se zahuktala igra u drugom delu Mlapa je poravnao rezultat, a uprkos brojnim šansama na obe strane, rezultat je ostao nepromenjen.

NEMAČKA 2 - 10. KOLO

Petak
Duizburg - Braunšvajg 0:0

St. Pauli - Kajzerslautern 1:1 (0:0)
/Alagi 63 - Anderson 77/

Subota

Bilefeld - Dizeldorf 0:2 (0:1)
/Raman 35, Nojhaus 76/

Bohum - Sanhauzen 2:0 (1:0)
/Hinterser 12, Štoger 72/

Dinamo Drezden - Ingolštat 2:2 (1:2)
/Mlapa 30 penal, 49 - Gaus 13, Morales 23/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar