Lako ti je bilo Mesi, kad su Ekvadorci bili mamurni!

Petorica suspendovanih, među njima i Valensija! Trikolori se provodili uoči poraza od Argentine.

Fudbal 16.10.2017 | 19:00
Lako ti je bilo Mesi, kad su Ekvadorci bili mamurni!
Šanse da odu na Mundijal nisu imali, ali cela nacija se nadala da će Ekvador uspeti da pomrsi račun Argentincima, makar da bi imala povoda da zadirkuje južnoameričkog rivala. Međutim, Lionel Mesi je imao “jedan od onih dana“. Sve mu je polazilo za nogom, pa su Gaučosi njegovim het-trikom stigli do 3:1 i direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo. Planeta se divila Mesiju, ali izgleda da je as Barselone imao lakši zadatak no što smo mislili, pošto je nekoliko protivničkih igrača - lečilo mamurluk.

Naime, Fudbalski savez Ekvadora je do daljeg suspendovao petoricu reprezentativaca zbog toga što su se utakmice provodili po noćnim klubovima. Kažnjeni su Ener Valensija, Žoao Plata, Gabrijel Kortez, Robert Arboleda i Džon Sifuente.

Cela priča je inače izašla na površinu kada je novinar Rejnaldo Romero sa radija La Red na Tviteru obelodanio da su se reprezentativci zaigrali u izlasku.

“Utakmicu sa Argentinom smo izgubili još u veče petak na subotu. Fudbalski savez zna sve o tome. Petorica reprezentativaca su, uprkos upozorenjima, izašli da se provode“, napisao je Romero uz napomenu da mu je informaciju otkrio jedan od saigrača petorice izgrednike koji se propisno naljutio zbog njihovog neprofesionalizma i prijavio ih Savezu.

Inače, samo je Arboleda bio startnih 11 protiv Argentine, dok je Valensija već u 41. minutu u igru ušao sa klupe. Kasije se nekadašnje krilo Vest Hema izvinilo javnosti, ali je utisak da je čelnicima Saveza zamerio što su ga javno izložili kritikama.

"Izvinjavam se porodici, prijateljima, saigračima i svima koji su verovali u mene... U subotu smo se izvinili selektoru, saigračima i predsedniku Saveza i saglasili smo se da ovo ostane u kući. Mislim da bi tako i trebalo rešavati ovakve probleme. Ali Savez je odlučio da ide u javnost, sa imenima igrača. Ipak, nema opravdanja za moj postupak. Izvinjavam se i nadam da ću, u nekim drugačijim okolnostima, dobiti šansu da se vratim u nacionalni tim i ponovo obradujem navijače".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar