Milojević dao zeleno svjetlo: Sad možemo o Arsenalu!

"Svi smo čekali tu utakmicu", priznaje Zvezdin trener koji dugo nije želeo da priča na temu duela sa slavnim engleskim klubom.

Fudbal 15.10.2017 | 14:15
Milojević dao zeleno svjetlo: Sad možemo o Arsenalu!
"Međustanica" više nema, vreme je  za najveći izazov od početka sezone. 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mačvu 4:0 u 13. kolu Superlige i sada im predstoji duel sa Arsenalom u Beogradu (četvrtak, 19 časova). 

Dugo je Vladan Milojević izbegavao da priča na tu temu, isticavši da ekipa mora ići postepeno, od utakmice do utakmice, ali posle ubedljive pobede nad Šapčanima kao da je i sam jedva dočekao da na red dođu londonske "tobdžije".

"Svi smo čekali tu utakmici, razmišljaćemo sada i o njoj", priznao je Zvezdin trener pred kamerom TV Arena Sport. 

Nešto kasnije, na konferenciji za medije, Milojević je bio opširniji.

"Okrećemo se utakmici koju svi čekamo i nadam se da ćemo biti spremni. U klubu smo u kom je stalno pritisak i probaću da sav pritisak ponesem na svojim leđima, a igrači da budu mirni i odigraju najbolje što znaju", najavio je, a prenosi Beta.

"Znamo ko je Arsenal, utakmica u kojoj želimo da vidimo gde smo i šta smo. Nemamo čega da se plašimo, igraćemo pred našom publikom i daćemo sve od sebe. Tako smo krenuli od početka i nema razloga da tako ne bude u četvrtak", dodao je Milojević.

Njegovi izabranici napravili su odličnu uvetiru u spektakl koji se očekuje, pošto su bez mnogo muke savladali Mačvu na stadionu Rajko Mitić. 

Ričmond Boaći je promašio penal, ali i ubrzo potom zatresao mrežu, Nemanja Radonjić je dva puta odlično probio po levoj strani, prvo za autogol Radoša Protića, a onda i pogodak Aleksandra Pešića, ali je nekako navijačima Zvezde ove subote "nasjlađi" bio pogodak mladog Luke Ilića, njegov prvenac za seniorski tim.

Samo nekoliko dana ranije Luka Adžić je upisao het-trik na "Marakani", u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Dinama iz Vranja, u kojoj je ceo meč na terenu bio Lukin mlađi brat, Ivan.

"Imamo jako dobru školu, tu smo da damo podršku mladim igračima. Drago mi je što se sve ovo događa, što igrači debituju i daju golove, što ih stariji saigrači lepo prihvataju... Lepe su to stvari", zadovoljan je Milojević.

Što se tiče konkretno utakmice sa Mačvom, Milojević je rekao:

"Bilo je lepih akcija. Možda smo mogli bolje da reagujemo u nekim situacijama. Mačva je bila onakva kakvu smo očekivali. Igrali su otvoreno, izašli muški. Nismo imali ritam u prvom poluvremenu, kasnili smo da upalimo motore. To je uvek tako posle reprezentativne pauze, treba da se uđe u ritam".

Pred novinarima je govorio i trener gostiju, Dragan Aničić, koji je prvo čestitao crveno-belima zasluženu pobedu, a onda dodao:

"Zvezda je i danas pokazala kvalitet koji pokazuje od početka sezone. Imali smo neke šanse i mislim da je rezultat malo previsok, sigurno smo mogli da damo jedan gol. Nismo došli da tražimo bodove protiv Crvene zvezde već da se predstavimo u dobrom svetlu. Nisam zadovoljan rezultatom".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar