Savo Milošević: Kokeza je najviše zaslužan za...

Bivši golgeter selekcija SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore Savo Milošević, bio je učesnik planetarnih šampionata 1998. u Francuskoj i 2006. u Nemačkoj.

Fudbal 16.10.2017 | 11:00
Savo Milošević: Kokeza je najviše zaslužan za...
Povratak njegovih naslednika na najveće fudbalsko takmičenje, logično, obradovao je poslednjih godina potpredsednika FSS.

“Plasmanom na SP ispunili smo glavni i osnovni cilj. Predugo smo čekali i najbitnije je da smo uspeli. Nikad nije lako otići na veliko takmičenje. Obezbeđeno učešće na Mondijalu mnogo će da znači za srpski fudbal. Čestitam pre svega igračima i stručnom štabu, direktoru Goranu Bunjevčeviću, predsedniku Slaviši Kokezi, generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću. Čelni ljudi fudbalske organizacije imaju posebne zasluge jer su stali iza igrača, pružili im maksimalne uslove, napravili vezu sa državnim institucijama, oslobodili ekipu i direktora medijskog pritiska“, rekao je Savo Milošević za „Sportski Žurnal“. 

Milošević nije hteo da komentariše igru naše ekipe, ali ističe da je najbitnije da se Srbija plasirala na Mundijal. 

„Nisam komentarisao igru ni tokom borbi za SP, neći ni danas kad je sve završeno. Najbitnije je bilo da se plasiramo na Mondijal. Zbog toga moramo da budemo zahvalni selektoru i igračima, a za stručna pitanja su zaduženi selektor i direktor. Svi smo svesni da nismo najbolje odigrali poslednje dve utakmice. Muslin i Bunjevčević period pred nama trebalo bi da što bolje iskoriste da poboljšaju igru.

Mnogo je bilo skeptičnih pre početka ciklusa. Na početku je delovalo teško zamislivo da će poslednji meč sa Gruzijom gledati 45.000 ljudi... 

„Rezultati uvek kreiraju atmosferu. Bez uspeha teško je računati na bilo šta, pa i na pune tribine. Publika se privlači igrama na terenu. Ekipa je bila uspešna protiv Austrije u Beogradu kad se dosta toga lomilo, u duelu sa Gruzijom u Tbilisiju i na Marakani. Ispostavilo se da su mečevi sa Gruzinima odlučili jer smo jedina reprezentacija koja je nekadašnju sovjetsku republiku pobedili dva puta. 

Bivši fudbaler smatra da je Kokeza najviše zaslužan što nije bilo problema s navijačima. 

„Nismo imali problema sa navijačima. Predsednik Slaviša Kokeza je zaslužan što je ekipa imala mir, što je tim imao sve uslove da se plasira na veliko takmičenje“, rekao je Milošević i dodao: 

„Trebalo bi da preduzmemo sve da nam se neke stvari ne ponavljaju. Pouke sa prethodnih takmičenja moramo da izvučemo jer je završni turnir nešto sasvim drugo u odnosu na kvalifikacije. Sviđa mi se da nema euforije. Ona nije prisutna ni u javnosti, ni među navijačima, nas koji radimo u FSS. Uspeh jeste veliki, ali smo jako realni i oprezni, što je neophodno kako bi ekipa pružila maksimum“.

O Prijoviću:

"Osvežio je ekipu i dosta pomogao u ključnim situacijama. Sreća je što smo mogli da računamo na njega, jer ne možemo da pokupimo sve igrače našeg porekla u Evropi", rekao je Milošević o Srbinu iz Švajcarske Aleksandru Prijoviću, koji je pravo nastupa za "orlove" stekao u martu ove godine.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

16.10.2017 09:49

Dobar igrač,ali nakon završetka karijere sve je uprskao i utopio se u sivilo. prvo je kritikovao / sa pravom / bivšeg predsjednika FSS Karadžića,pa je onda od njega prihvatio fotelju i ućutao se. Sada hvali ovog Kokezu koji nije ništa bolji od Karadžića. Čuva opet svoju poziciju. Žalosno. Vjerovao sam da će raščisiti neke stvari u srpskom fudbalu,ali avaj...

ODGOVORITE