Selektor Muslin: Žao mi je BiH

I ja sam kao mlađi sakupljao i lepio sličice, ali sada ću to prepustiti unucima. Već se raduju tome i iščekuju da se pojavi album, između ostalog je rekao čovek koji je vratio veru srpskom fudbalu.

Srbija 14.10.2017 | 16:02
Selektor Muslin: Žao mi je BiH
Slavoljub Muslin uspeo je ono što se činilo kao nemoguća misija - da odvede Srbiju na Svetsko prvenstvo, da ujedini zvezdaše i partizanovce i da, uopšte, vrati veru u srpski fudbal.

Posle dve (ne)prespavane noći, selektor „orlova“ ugostio je Kurir u svojoj kancelariji i otkrio gde su se kovali tajni planovi za kvalifikacione mečeve.

"Upravo ovde. Na ovom mestu sam se najčešće sastajao sa saradnicima iz stručnog štaba i direktorom Goranom Bunjevčevićem. Ovde smo diskutovali i pravili planove", obratio nam se Muslin, koji je sada na vrhuncu trenerske karijere, na početku razgovora.

Da li ste svesni koliko ste radosti doneli srpskom narodu?



"Drago mi je ako smo donekle uspeli u tome. To nam je i bio cilj, da proslavimo svi zajedno plasman na Svetsko prvenstvo, da ne gledamo ko je iz kog kluba. Kad je takva atmosfera, rezultat je neminovan. Zato je ovo zajednička pobeda, uspeh svih nas."

Kroz kvalifikacije je prošlo 25 igrača. Kojom logikom ćete napraviti konačan spisak za Mundijal i da li možemo očekivati neko novo, 26. ime? 

"Bilo bi i više igrača, ali problem mlade reprezentacije su njihovi termini, pa ne možemo uklopiti te igrače u naše obaveze. Međutim, recimo, Gaćinović je sjajno iskoristio šansu, dao je dva gola na tri utakmice. Još neki igrači se nameću, tako da ćemo videti ko će se na kraju izboriti za odlazak u Rusiju. Vrata su svima otvorena."

Sada žarko iščekujemo 1. decembar i žreb grupa na Svetskom prvenstvu. Koga nipošto ne biste za rivala? 

"Ne možemo da biramo protivnike, ali svakako možemo da se nadamo da nećemo izvući Nemce. Jesmo ih pobedili u Africi 2010. i imali ih u Francuskoj 1998, ali Nemci tada i sada nisu isti, trenutno su ubedljivo najjači. Inače, nema lakih protivnika, pa kako bude."

Za Svetsko prvenstvo u fudbalu vezana je i takozvana Panini manija. Hoćete li i vi, poput mnogih očeva i deka, sakupljati sličice ili ćete ipak to prepustiti unucima?



"I ja sam kao mlađi sakupljao i lepio sličice, ali sada ću to prepustiti unucima. Već se raduju tome i iščekuju da se pojavi album sa sličicama."

Možemo li iz inata osvojiti Svetsko prvenstvo?

"Ne, ne bih tako to gledao. Naravno, želje i realnost često nisu isto, ali ćemo svakako pokušati da napravimo dobar rezultat. Malo ko je verovao da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo, pa smo ipak uspeli. Ukoliko budemo nastavili ovako i imali sreću, biće dobro."

Neka zna cela nacija; Tri kriterijuma trenera Srbije; Sergej da se ugleda na Ljajića

Rekli ste da su vrata reprezentacije otvorena svima, da li se to odnosi i na Sergeja Milinković-Savića?

"Žao mi je što pričamo o igraču koji nije na spisku, a ne pričamo o igraču na istoj poziciji koji je sa sedam pasova treći asistent kvalifikacija, koji je dao četiri gola. Mislim na Dušana Tadića, naravno. Ali kao što sam rekao, vrata su svima otvorena, pa i njemu. Ako bude ispunio moja tri kriterijuma, a to su fudbalski kvalitet pod jedan, pod dva - uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektiv kao osoba, onda ću pozvati i njega."



Adem Ljajić je, čini se, na vreme shvatio vaše kriterijume. Znamo da tokom većeg dela kvalifikacija nije bio deo ekipe, a da sada jeste.

"Čim je s nama, znači da je ispunio uslov. Igrači su generalno pokazali kako se bori za nacionalni tim, na svakoj utakmici su pružali maksimum, pa i u Austriji, gde je rezultat jedini put bio negativan. Sad ću malo da razmislim, da vidim neke igrače koji nisu puno igrali. Pred nama je period od osam meseci, kad ću šansu na prijateljskim mečevima pružiti i mlađim igračima, pa ćemo videti na kraju ko će otići na Mundijal."

Žao mu BiH; Voleo bih da Hrvati odu na Mundijal

U ovom delu Evrope smo jedina zemlja čija je reprezentacija direktno otišla na Mundijal, što opet ukazuje na to koliki ste uspeh napravili.

"Zadovoljan sam zbog toga, ali to ne treba da nas veliča. Iskreno sam želeo da se i Bosna i Hercegovina kvalifikuje, imaju dobrog selektora, a nadam se da će i Hrvati s nama u Rusiju." 

Konačno ujedinjeni; Hvala Zvezdi i Partizanu

Prija li vam podrška pomenute Crvene zvezde i Partizana? Odavno večiti nisu slali poruke podrške reprezentaciji Srbije.

"Tako i treba da bude kad je u pitanju reprezentacija. Uostalom, i mi kao Savez dajemo podršku njima i radujemo se njihovim uspesima u Ligi Evrope."

Izvor: Kurir

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

M

14.10.2017 14:27

To nije reprezentacija beiha vec sarajevskog pasaluka.95 % cinema muslimani.a samo ono I navijaju Stoga nije mi zao.

ODGOVORITE
Name

Bravo

14.10.2017 14:40

Mora da imaš dva razreda osnovne škole !

Name

Re M

14.10.2017 14:49

Jesu li Šunjić, krunić, Vranješ, Đurić, đumić,cimirot, jajalo, Mateo Sušić muslimani? Oni također igraju za BIH. Ranije su igrali Misimović, Barbarez, Topić itd za BIH

Name

Milojko

14.10.2017 14:54

Za M, blago tebi, dabogda ti bog dao pamet ili ti i to i malo oduzeo.

Name

Re M

14.10.2017 15:30

Treba bit realan i kazat da svi srbi i hrvati koji imaju reprezentativni kvalitet igraju za srbiju i hrvatsku i pored toga za bih zadnje utakmice su igrali djumic.vranjes.sunjic.cimirot. jajalo djuric itd.sto dokazuje da slabo pratis bih reprezentaciju i da tvoja konstacija ne stoji

Name

Re

14.10.2017 15:37

A ti se vrati u školu..nepismen si do bola.

Name

Re

14.10.2017 15:43

Nisam ucio jezik ko ti neki izmisljeni.

Name

Re re m

14.10.2017 15:45

Sav odpad I igra za vas.svi koji znaju ne igraju vec igraju za Srbiju il Hrvasku.oces par imana koji su vas lady otkantali

Name

Re milojko

14.10.2017 15:46

Sto se pravis srbin.a sto se tice pameti imam vise od tebe.siguran budi majmune.

Name

Krele

14.10.2017 17:08

Nikome nije zabranjeno da igra u reprezentaciji BiH. Ovakve izjave gore navedenog mogu samo dolaziti od maloumnih...

Name

Re krele

14.10.2017 17:35

Nikom nije al niko ko imalo vrijedi nece ni igrat za reprezentaciju drzave koja je ubijala njegov narod.samo maloumni koje ti spominjes.kad vidis zastave Republike Srpske na mecevima tvoje reprezentacije mozes se javit.a to nece biti nikad, ni tad.zato to nije rep.beiha

Name

M za krele

14.10.2017 18:12

Kad vidis da se slave uspjeli tvoje reprezentacije po Republici Srpskoj ko kad Srbija ima uspjehe onda se javi.a niko nece igrat za vas ko imalo vrijedi.

Name

Re bravo

14.10.2017 18:14

Za razliku od tebe koji govori izmisljeni jezik, , ja sam ucio Srpski.

Name

Re re m

14.10.2017 18:15

Ne pratim nikako zato sto me ne zanima.Mi iz Republike Srpske imamo svoju reprezentaciju Srbiju

Name

Kal

14.10.2017 18:28

M kao marva

Name

Re kal

14.10.2017 19:02

Da ti kazem da si konj uvrijedio bi domacu zivotinju.zato ostani sto jesi.tj niko I nista I uzivaj u toru

Name

Reep za M

14.10.2017 19:31

Mi eto sad necemo moc spavat ni jest zbog sto vi ne navijate za BiH .Zaboli nas ona stvar.Vi bi malo u Beograd.Al vas tamo ljudi nece.Sta ce im bijeda koja se zaduzivala dabi jeli i pili na predizbornim skupovima.Treba sad neko iz Beograda da vraca vase kredite.Vise sam ja u Srbiji nego Ti znam ja odlicno kako stvari stoje.

Name

Bosnjak

14.10.2017 21:19

M vidis meni je drago sto Srbija ide a bih reprezentacija je mozda najbolji način pokazuje stanje ove bijedne drzave u kojoj takvi kao ti najvise zla prestavljaju i mozete mrzit bosnu muslimane sarajevo ipak ste uvijek bili i biti cete dio toga sto mrzite bravo srbi iz Srbije puno uspijeha.

Name

Re bosnjak

15.10.2017 15:17

Pricamo neko ko je od mrznje napo na srbe 92 god. Ja samo radim sto I vi koji mrzite sve Srpsko.samo sto mrzim sve bosansko

Name

Za rep m

15.10.2017 15:20

Vece bijede od vas nema.a jake reprezentacije.haha. cirkus.jos kad budu Srbija I Republika Srpska jedno onda cete tek pjenit. Dotle uzivaj u toru

Name

Dragan

14.10.2017 15:01

Poštovani M- Mavronja, ti nikad nečeš biti čovjek, nego samo septićki odpad.

ODGOVORITE
Name

Re

14.10.2017 15:42

Sta je zeleni.vratio si se djedovi.vidite korjenima.

Name

Re

14.10.2017 16:06

Sta ima u kakirovom toru? Esil skin sa tavana ikonu vidim glumis Srbina? ?

Name

Rep za rep

14.10.2017 19:09

U taj tor sto ga nazivas vi dolazite da zaradite koru hljeba.

Name

Milan

15.10.2017 07:44

E ti Dodikov poslušnik ocijenujes po portalima koje srbin ko nije evo ja sam srbin i mrzim prvo takve kao sto si ti i dodik lažne srbe vi ste gori od siptara

Name

Re milan

15.10.2017 15:22

Niko nije dodikov.ja se ne bavi politikom al ne pidnosim ove zelene sto gume sebe I valjaju glupost.ko I ti sto valjas.nazovi srbine.